TBMM Genel Kurulu'nun görüşüldüğü sırada Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Braga'yı 1-0 yenmesi sonrası CHP Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın HDP'li Pervin Buldan'a sarı lacivertli kulüp hakkında sarf ettiği sözlerin yanlış anlaşıldığını ifade ederek özür mesajı yayımladı.

TBMM Genel Kurulu, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Braga'yı 1-0 yenmesinin ardından TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, oturuma 15 dakika ara verdi. Aradan sonra Başkanvekili HDP’li Buldan, “UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Fenerbahçe üçüncü tur ilk maçında Braga karşısında galip gelmiştir. Ben bir Galatasaraylı olarak her şeye rağmen Fenerbahçe’nin başarılarının devamını diliyorum” dedi.

ANTİ FENERLİYİM, DİLEMEM
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise Buldan’ın bu sözlerine, “Ben o kadar centilmen değilim, kusura bakmayın” diye karşılık verdi. Başkanvekilinin “Ben Galatasaraylım Sayın Ağbaba” sözleri de Veli Ağbaba’yı yumuşatmadı. Ağbaba, Fenerbahçe'ye başarılar dilemeyeceğini “Ben anti Fenerliyim” dedi.

AĞBABA ‘’TAMAMEN BİR LATİFEYDİ’’
Öte yandan bir açıklama yapan CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba TBMM Genel Kurulundaki sözlerinin ‘’Bir latifeden’’ ibaret olduğunu belirterek, "Fenerbahçe camiasını rencide edici bir tavırdan imtina ederim. Cezaevindeyken Aziz Yıldırım’ı defalarca ziyaret etmiş bir kişi olduğumu da hatırlatmak isterim. TBMM’deki sözlerim tamamen latifeydi" dedi.

TWİTTER'DAN ÖZÜR DİLEDİ
Gelen tepkiler üzerine Ağbaba, resmi Twitter hesabından bir özür yayımlayarak sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Veli Ağbaba'nın açıklaması şu şekilde:
Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Başkanvekilimiz Özgür Özel'i şaka mahiyetinde kızdırmak amaçlı sarf ettiğim sözler yanlış anlaşılmıştır. Bir esprinin bu denli yanlış anlaşılması ve gündem yaratılmak istenircesine konuşulması, beni hayrete düşürmüştrü. Ülkemizi Avrupa'da temsik eden takımlarımızı gönülden desteklemek, tüm sporseverlerin ortak davranışı olmalıdır.
İstemeden kırdığım Fenerbahçe taraftarına ve camiasına tüm samimiyetimle özürlerimi iletiyorum.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr