Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK tarafından bomba yüklü araçla İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne saldırı yapılmıştı. Saldırıda 11 polis şehit olurken, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Saldırıda şehit olan Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı Mehmet Dama’nın (32) Afyonkarahisar’ın Sahipata Mahallesi’nde oturan eşi Sümeyra Dama’ya acı haberi Vali Yardımcısı Erhan Günay, Emniyet Müdürü Yardımcısı Bülent Erkan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, sağlık ekipleri ve psikologlardan oluşan bir heyet verdi. Haberin ardından şehidin eşi, kayınvalidesi Semiha Dama’nın Fatih Mahallesi’ndeki evine geçti. Acı haberin ardından şehidin annesi Semiha Dama’nın Filistin Caddesi’ndeki evi Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit annesinin evine polis memurları akın etti. Polis memurları şehit annesi ve eşini bir an olsun yalnız bırakmadı.

Şehit haberinin gelmesinin ardından şehit annesinin oturduğu apartmandaki üst kat komşusunun hafta sonu gerçekleştireceği sünnet düğünü için bu geceden yapacağı eğlenceyi de iptal ettiği belirtildi.

2 AYDIR CİZRE’DEYDİ

Evli olan şehit Mehmet Dama’nın Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyet Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun olduktan sonra Trabzon Polis Meslek Yüksekokulu’na kayıt yaptırdığı ve 2010 yılında mezun olduğu ifade edildi. Van ve Aydın’da görev yapan Dama’nın şehit olduğu Cizre’de geçtiğimiz ay Haziran ayında göreve başladığı ve 2 aydır bölgede görev yaptığı öğrenildi. Şehit Dama’nın 3 yaşında erkek bir çocuğu olduğu ifade edildi.

Afyonkarahisar’da dün bir şehit cenazesi daha toprağa verilmişti. Bingöl’de şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye, dün gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğrulanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr