Hollandalı teknik direktör Dick Advocaat’ın Alanya maçı sonrası sözleri camiada soru işaretini beraberinde getirirken Aziz Yıldırım ve diğer yöneticiler hocanın basın toplantısını hayretle takip etti. Görünen o ki; Advocaat açıklamalarıyla en çok da başkan Yıldırım’ı ateşe attı. Medyadaki bazı isimler teknik direktörün bu konuşmasını “rest çekme” olarak yorumlarken bazıları Aziz Yıldırım’ın yanlış yerde yanlış transferler yaptığını, büyük paraların her zaman çözüm olamayacağını, kulübün ekonomik açıdan son yıllarda büyük zarar gördüğünü dile getirdi. Bir grup ise F.Bahçe başkanı için “Artık gitme zamanı geldi” ifadesini kullandı. Fenerbahçe tarihinde hiç bu kadar (kısa aralıklarla) teknik direktör değiştirmediği gibi futbolcu ordusunu da kadrosuna katmamıştı. Ortaya çıkan tablo için “fiyasko” demek yeterli. Taraftarların tribünleri doldurmamasının altında da Aziz Yıldırım’a olan tepki yatıyor. Milyonlarca gerçek F.Bahçeli, sessiz protestoda. Onların takımı artık Fenerbahçe Basketbol Takımı. Liderleri de Obradovic.

Acil toplantı çağrısı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın “Acil toplantı” çağrısıyla bir araya gelen yönetim, yaşanan olumsuzlukları masaya yatırdı. Bazı futbolcuların kadro dışı bırakılacağı, bazılarına da para cezası verileceği öğrenilirken Advocaat’ın sarfettiği sözler üzerine Yıldırım tarafından dikkatinin çekileceği vurgulandı. Yaklaşık iki saat süren dev zirvede bir kez daha Aykut Kocaman ismi gündeme geldi. Miroslav Stoch, Aatif ve Roman Neustadter kadro dışı bırakılacak. Ocak ayında bu oyuncuların gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Takım içindeki disiplinsiz tavırları da ele alan Fenerbahçe yönetimi özellikle hakemlerle gereksiz yere tartışan Volkan Şen, Volkan Demirel ve Alper Potuk ile saha içinde hocasıyla takışan Emenike’ye önce uyarı yapacak tekrarında ise ceza verecek.

Kendi evinde ilk kez

Kayseri: 3-3, Bursa: 0-1, G.Antep: 2-1, Alanya: 1-1. Bu dört maç Fenerbahçe’nin kendi evinde oynadığı karşılaşmalar. Kayıp tam tamına 7 puan. Oysa fikstür Sarı - Lacivertlilere büyük avantaj sağlıyordu. Bu tablonun aynısı en son 2008-09 sezonunda yaşanmış. İlk 7 haftada 3 galibiyet 4 yenilgi elde edilmiş. Bir diğer önemli not. Fenerbahçe geçen sezon Vitor Pereira döneminde koca sezonda evinde 6 puan vermiş. Dick Advocaat döneminde ise daha şimdiden 7 maçta 7 puan kaybı var. Bir başka ilginç detay; F.Bahçe 2014-15 sezonunda İsmail Kartal yönetimde ilk 7 haftada kendi evinde oynadığı 4 maçın hepsini kazanmış, 2009-10 sezonunda Christoph Daum ve 2006- 07 sezonunda takımın başında bulunan Zico Kadıköy’de oynanan 3 maçı da galibiyetle noktalamış.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr