Olay, geçen yıl Zonguldak'ta 15 Ekim'de Karaelmas Mahallesi'nde meydana geldi. Özer B., iddiaya göre S.S.'nin evine giderek kıza cinsel istismarda bulundu. Kızın annesinin eve gelmesi üzerine pencereden kaçan Özer B., daha sonra yakalanarak tutuklandı. Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 18 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada hakim karşısına çıkan Özer B., bir önceki duruşmada kızın rızasıyla ilişkiye girdiklerini ileri sürdü. Mahkeme heyeti, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için mağdur kızı Adli Tıp Kurumu'na sevk etti.

Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu raporunda S.S.'de hafif derece zeka geriliği bulunduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Ancak bu zeka geriliği, mağdurun bulunduğu olaya ruhsal yönden mukavemetine engel olacak ve olayın hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğini etkileyecek mahiyet ve derecede değildir. Dolayısıyla mağdurun bulunduğu olayın hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabileceği, fiile ruhsal yönden mukavemete muktedir olduğu, beyanlarına itibar edilebileceği oy birliği ile mütalaa olunur."

Rapor üzerine sanık avukatı, bir üst mahkemeye başvurarak, olayın rıza dahilinde gerçekleştiği gerekçesiyle, Adli Tıp Kurumu raporunun da gözönünde bulundurularak tahliye talep etti. Mahkeme de geçen 8 Mart'ta sanığın tahliyesine karar verdi. Tahliyenin ardından yapılan duruşmaya Özer B. katılmadı. Mahkeme heyeti, duruşmada ilk kez ifade veren S.S.'yi ise tekrar Adli Tıp Kurumu'na sevk ederek duruşmayı erteledi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr