Adıyaman Gerger İmam Hatip Lisesi'nde Karaman'daki Ensar Vakfı ve KAİMDER evlerinde yaşanan cinsel istismar olayının bir kopyası yaşandı. İmam hatip lisesinde hademe olarak görev yapan M. S. G'nin dört yıl önce göreve başladığı lisedeki öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

Haberi ilk olarak duyuran ve Türkiye gündemine taşıyan Gerger Fırat isimli haber sitesi sansürlendi. Siteye girmeye çalışanlar, "Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi Adıyaman Gerger Sulh Ceza Mahkemesi'nin 11.11.2016 tarihli 2016/113 D. İş ve / sayılı kararı ile erişime engellenmiştir" yazısıyla karşılaşıyor.

Adıyaman’daki istismar Karaman’ın kopyası: Tacizcinin dikkat çeken Facebook paylaşımları

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Adıyaman'da çocuklara yapılan tacizi ilk kez duyuran Gerger Fırat adlı sitenin kapatılmasını kınadı. Gerger ve çevresinde görev yapan müstahdem MSG'nin iki yıl içerisinde onlarca çocuğu taciz etmesine rağmen, tam üç kez görev yerinin değiştirildiğini belirten Yarkadaş, "Tacizci MSG'ye koruma zırhı, gazetecilere ise gözdağı veriliyor" dedi.

Site kapatma uygulamasının çağdışı olduğunu vurgulayan CHPli vekil, "Adıyaman'da gizlenen ve gizlenmek istenen gerçekleri baskı ve sansüre rağmen açığa çıkaracağız" ifadesini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr