Darbe girişiminin 1 numarası iddiasıyla aranan Cemaat imamı Adil Öksüz'ün kaçmadan önce savcıya verdiği ifadesinin tam metni ortaya çıktı.

Öksüz, ifade tutanağına göre Savcı Cihan Ergün'e, Akıncı Üssü'nün bulunduğu yere tarla bakmaya taksiyle gittiğini ve bunun için orada bulunduğunu söyledi. Keçiören'den taksiye binen Öksüz, ifadesinde şunları söyledi:

"Benim amcam olan Mehmet Öksüz bankacılık yapmıştı kazanda. Kazan civarında kıymetli arazi olduğunu gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Bende 14 temmuz akşamı Sakarya'dan Ankara'ya geldim. 15 temmuz günü cumaydı. Ben Cumayı Sakarya'da kıldım. Cuma akşamı Mehmet Öksüz isimli amcamın Keçiören'de evi vardı orada kaldım. 16 Temmuz günü sabah 09.00-10.00 gibi de Ankara'dan Keçiören'den ticari taksi tuttum. 1 taksiyle geldim. Orada tarla baktım. Akıncılar yakınındaki bir köyde Hasan isimli bir köylünün Akıncı'nın orada bir tane köy var. Muhiti de ben biliyorum. Hasan isimli şahısın adını kösün tek camisi olduğundan cami imamından öğrenebilirsin demişti. Köye vardım taksiciyi geri gönderdim. Taksiciyle de ben 150 TL 'ye anlaşmıştım. Ben muhiti de biliyordum. Alacağım araziye bakmak için köy girişine yakın beni bırakmasını söyledim. Ve taksici döndü. Beni o yol üzerinde araziden jandarmalar aldılar."

AKINCI'YA GİRMEDİM

"Benim Akıncı Üssünde tanıdığım herhangi bir subay astsubay mevcut değildir. Ben hiç girmedim. Nasıl bir yer olduğunu da bilmiyorum. Ben kolluk aracına bindiğim zaman sivil insanları da almış olduklarını da orada gördüm. Üsse yakın olan bir karakola bizi götürdüler. Orada şiddetli darba maruz kaldım. Doktor raporunda da söyledim. Raporda şiddetli darba maruz kaldığımı da doktor yazdı. Beni darp edenler jandarma değildi. Sivil polislerdi. Ben Fethullahçı Terör Örgütü'yle hiçbir bağım ya da ilgim olmamıştır. Ne öğrencilik dönemimde ne de akademik hayatım içerisinde bunlarla birlikteliğim gönül bağım ya da çıkar ilişkisi olmamıştır. Benim Fethullah Gülen Cemaati'yle ya da FETÖ örgütü veya paralel devlet yapılanması örgütleriyle herhangi bir bağım mevcut değildir. Akıncılar üssüne hiç girip çıkmadım. Asker şahıslardan ya da darbeye kalkışanlardan tanıdığım insanlar da mevcut değildir. Benim adıma kayıtlı bir telefon daha vardır. Onu kızım kullanır. 0506..... 'dır. Kendi telefonum ise yukarıda belirttiğim telefondur. Benim telefonda görüştüğüm asker kişi yoktur. Benim telefonumdan sadece bugün koğuştaki asker kişiler kendi ailesini aradılar. Bunun dışında hiçbir askerle görüşmem mevcut değildir."

(Kaynak: Odatv)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr