Son olarak Sakarya'nın Akyazı ilçesinde izine rastlanan ve kullandığı “SIR” plakalı aracı tutuklanan kayınpederi Cevat Yıldırım’ın evinin garajında bulunan Adil Öksüz, güvenlik güçleri tarafından bu bölgede aranıyor.

Habertürk gazetesinin haberine göre, Akyazı çevresi, yaylalar ablukaya alınmış durumda. Öksüz’ün firarından sonra bölgede 33 farklı adres, 15 yayla ve 124 yayla evinde arama yapılırken, 839 kişi ile mülakat yapıldı. Akyazı’nın tüm giriş ve çıkış- larında oluşturulan kontrol noktalarında da Adil Öksüz hareketliliği yaşanırken, birçok bölgede arama çalışları devam ediyor. Öksüz’ün arandığı yerlerden biri de Acella Yaylası.

Güvenlik güçleri araçla ulaşımın zor olduğu Acella Yaylası ve çevresinde aramalarını yoğunlaştırırken, Öksüz’ün kullandığı bir cep telefonu numarasının sinyalinin yaklaşık 10 gün önce bu bölgede tespit edildiği ortaya çıktı.

Yaylada baskına uğrayan Kuran kursunun imamı da Habertürk’e yaptığı açıklamada, “Jandarma buraya 3 kez geldi. Ben her defasında burada yok dememe rağmen ‘Cep telefonu sinyali bu bölgeden geldi, biz de arıyoruz’ diye cevap verdiler” diye konuştu. Dağlık alandaki birçok yayla ile köyün giriş ve çıkışları güvenlik güçleri tarafından kontrol altında tutulurken, Akyazı’dan yaylalar bölgesine gidişlerde de polis, kimlik kontrolü yapıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr