A Haber’de katıldığı programda sorguyu anlatan Ergün, Öksüz’ün çelişkili cevaplar verdiğini savundu.

Savcı Ergün şunları anlattı: “‘Saat 9.00’da Keçiören’den taksi tuttum, orada tarla almaya geldim’ dedi. ‘Kimden alacaktınız?’ diyorum, bir isim veriyor. Soyadı ne, soyisim vermiyor. Aynı şekilde, ‘Telefonu yok mu, görüşmediniz mi?’ diye soruyorum, ‘Yok, telefonu yoktu. Filanca görüştürecekti’ diyor. Filancanın soyadı var mı? Onu da söyleyemiyor. Kaçak güreşiyor, kaçamak cevaplar veriyor.”

"ÖKSÜZ'Ü TANIMIYORUM"

Savcı Ergün, Adil Öksüz’ün adını ilk kez duyduğunu ve gördüğünü belirterek, devletin istihbarat mekanizmasının bu bilgiyi kendisine vermesi gerektiğini söyledi: “Eğer Adil Öksüz, bir yerin imamı, temsilcisiyse bunu bilen arkadaşların önceden söylemesi gerekiyordu. Devlet istihbaratlarının da bunu bilmesi gerekiyordu. Akıncı Hava Üssü civarında arazide alınmış. Ancak şunu belirtmek lazım, sırf Adil Öksüz değil diğer alınan subay kişiler de araziden toplanıp getirilmişti.”

Ergün, Öksüz’ün sorguda Fethullah Gülen’den emir almadığını, bunu sorunca da Gülen’e küfrettiğini öne sürdü.

"BENZER CEVAPLAR VERİYORLARDI"

Sorgulanan zanlıların benzer cevaplar verdiğini ifade eden savcı, “Kaybetmeleri halinde neler söyleyeceklerini çalışmışlardı” dedi.

Delil yetersizliği nedeniyle hakimin serbest bıraktığı Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz, her yerde aranıyor.

(Kaynak: Diken)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr