Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün darbe girişiminin kilit isimlerinden firari Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasına ilişkin 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede Başbakanlık müşaviri Ali İhsan Sarıkoca'nın Öksüz'ü gözaltındayken ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı. Müşavir Ali İhsan Sarıkoca, ifadesinde şüpheli Serter Koçak'ın kendisini araması üzerine Kışla Jandarma Karakoluna gittiğini, Koçak ile konuşurken darbecilerden FETÖ'nün imamı olduğunu Adil Öksüz'ün orada olduğunu öğrenmesiyle gözaltındayken görüştüğünü anlattı.

14 Temmuz'da iletişime geçti

Sarıkoca'nın HTS kayıtlarından Öksüz'ün kaçmasında rol oynayan şüpheli Serter Koçak ile 14 Temmuz-21 Temmuz arasında 25 kez toplamda telefon görüşmesi yaptıkları ortaya çıktı. İddianamede şüpheli Serter Koçak’ın Öksüz’ün örgütün imamı olduğunu öğrendikten sonra bu bilgiyi üst amiri olan Gökhan Yücel’e ilettiği Yücel’in ise Ankara İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olan Alp Arslan’a bilgi verdiği belirtildi. Ancak şüpheli Arslan’ın bu bilgiyi üst amirlerine, İl Emniyet Müdürü ya da İl Valisi'ne yahut Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletmediğine dikkat çekildi. Öksüz’e ilişkin herhangi bir bilginin kendisine iletilmediğini iddia etti.

Herkesten daha rahattı

Tanık Halil İbrahim Hançer "Öksüz'e burada ne işin var diye sorduğumda, tarla bakmaya geldiğini, kayınbabasının ya da kayınbiraderinin bir arkadaşı ile bulaşacağını söyledi. Ben kiminle buluşacağı konusunu tekrar sorduğumda bana bilmiyorum dedi. Diğerlerinden daha sakindi" şeklinde konuştu.

Elebaşına kötü söz söyleyemedi

Serter Koçak'ın "Fetoş"a küfür etmelerini istedim, Fetoş'u nasıl bilirsiniz ona küfür eder misiniz ? dediğimde bu dediklerim hepside Fetoş'un Allah belasını versin şeklinde ya da buna benzer kelimeler kullandılar, ancak sıra Öksüz'e geldiğinde Öksüz "ben tanımadığım Allah'ın yarattığı bir kula kötü söz söyleyemem" dediği iddianameye yansıdı. Zanlılardan Kenan Gülbay ve Murat Bayrak'ın ByLock kullanıdığı belirlendi. (Akşam)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr