DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin başkan ve yöneticileri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’nde görüştü. Edinilen bilgiye göre; görüşmede, referandum değerlendirmesi yapıldı.

Sendika yöneticileri, 2019 seçim tartışmalarına ilişkin CHP lideri Kılıçdaroğlu’na mevcut siyasal iktidara karşı eşitlikçi, özgür, demokratik, laik bir anayasa yapılıncaya kadar toplumsal muhalefet olarak omuz omuza mücadele edeceklerini iletti. Başkan adayı belirlenirse YSK’nin aldığı mühürsüz oyların geçerli sayılması kararının meşrulaşacağını söyleyen sendika yöneticileri, AGİT Raporu’nu işaret ederek mühürsüz oyların kanunla çeliştiğini belirtti. Kılıçdaroğlu’nun ise “Adaylar ortaya çıkacaktır ama bugün birlik ve beraberlik zamanı” dediği öğrenildi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KHK’lerle 125 bin emekçinin ihraç edildiğini, 370 derneğin kapatıldığını, 150’nin üzerinde gazetecinin cezaevinde olduğunu gündeme getirdi. Türkiye’de 7 milyon işsizin olduğunu, 2 milyon çocuk işçinin kayıt dışı çalıştığını, AKP iktidarı boyunca 18 bin işçinin, iş cinayetine kurban gittiğini ifade eden Beko, tüm bunların anamuhalefet tarafından dillendirilmesi gerektiğini Kılıçdaroğlu’na iletti. Beko’nun “Hem ‘Evet’ hem ‘Hayır’ diyenlerin hassasiyetleri doğrultusunda bir kişi aday olabilir ama bugün gündem o değil. Hep birlikte bir saf tutarak toplumsal muhalefet için omuz omuza mücadele etmeliyiz” sözlerine hak veren Kılıçdaroğlu, “Bunları dillendirmek gerek” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr