Adana Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne, 2010 ve sonraki yıllarda terör örgütü Hizbullah'ın propagandasının yapıldığı, örgüte eleman kazandırılmaya çalışıldığına yönelik çok sayıda ihbar mektubu gönderildi. İhbarların yönlendirildiği Adana Cumhuriyet Savcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Bu süreçte örgütle ilişkili olduğu değerlendirilen çok sayıda kişi hakkında, telefon dinleme ve teknik-fiziki takip kararı alındı. Soruşturmanın ardından aralarında terör örgütü Hizbullah'a yakın olarak nitelenen Umut-Der, Mustazaflar Cemiyeti, Şura-Der, İhya-Der, Mekteb-Der, Akid-Der ve Anadolu-Der gibi dernek yöneticilerinin de bulunduğu 12 kişi hakkında Cumhuriyet Savcısı silahlı terör örgütü Hizbullah'a üye oldukları gerekçesiyle iddianame hazırladı. Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, çeşitli dernek, dergi ve gazetelerde çalışıp yöneticilik yapan Emin E., Hüseyin B., Gökhan D., Ekrem E., Nasrettin K., Selahattin Y., Ayhan K., Emrah G., Hikmet T., Velit D., Mehmet K. ve Yunus Ali E. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İDDİANAMEDE ANLATILDI

Şüphelilerin kutlu doğum etkinliği düzenlemeleri, başörtüsüne serbestlik, ABD ve İsrail protestosu gibi basın açıklaması ve çeşitli eylemlere katıldığına ilişkin bilgilerin bulunduğu iddianamede, şunlara yer verildi:
"Şüphelilerin, 2000'li yıllarda düzenlenen operasyon ve yapılan soruşturmalar nedeniyle Hizbullah silahlı terör örgütünün zayıflayan yapısını güçlendirmeye çalıştıkları, bu kapsamda terör örgütü ile organik ilişkisi bulunan dernekleri faaliyete geçirerek örgüt mensuplarının bir araya getirilmesi, sohbet adı altında toplantılar yapılması, gezi ve etkinliklerin düzenlenmesi suretiyle örgütsel bilinç ve birlikteliği devam ettirmeye çalıştıkları, örgüte yeni eleman kazandırılma faaliyetinde bulundukları, faaliyetlerini legal görüntü altında dernek isimleri üzerinden yürütmeye çalıştıkları, gizliliğe önem verdikleri, terör örgütü yayın organlarının takip edilmesi, örgüt yöneticilerinin mesajlarının örgüt tabanına ulaştırılması faaliyetinde bulundukları, basılı gazete ve dergi ile radyo aracılığıyla terör örgütü fikirlerinin örgüt tabanında öğrenilmesi ve benimsenmesi çalışmalarını yürüttükleri, anayasal düzeni zorla değiştirmeyi amaçlayan terör örgütü adına gerçekleştirdikleri eylemleri ile şüphelilerin Hizbullah silahlı terör örgütü üyesi oldukları, bu şekilde üzerine atılı suçu işledikleri anlaşılmıştır."

Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr