Olay yerine tabancayla geldiği belirlenen genç kadının kayınpederi ile kayınbiraderinin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Olay, saat 02.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi'nin Bakımyurdu Caddesi'nde meydana geldi. Burcu Acar, uzaktan akrabası olan Veysel Acar ile 2 yıl önce evlendi. Gece kulüplerinde şarkıcılık yapan Veysel Acar, iş çıkışı babası Yalçın Acar'ın evinde olan eşi Burcu'yu almaya geldi. İddiaya göre, çift yaya olarak evlerine gitmek isterken, karşılaştıkları alkollü olduğu belirtilen 3 kişi, genç kadına laf attı. Eşine laf atılmasına öfkelenen Veysel Acar, alkollü gençlere tepki gösterdi. Alkollü grup, yanlarındaki bira şişeleri ile Veysel Acar'a saldırdı. Burcu Acar ise araya girip kavgayı önlemek istedi.

Bu sırada, oğlu Veysel'in kavga ettiğini duyan Yalçın Acar ile diğer oğlu Eren Acar da olay yerine geldi. Koltuk değnekleriyle yürüyen Yalçın Acar ile oğlu Eren Acar yanlarında getirdikleri ruhsatsız tabancayla ateş açtı. Kavgayı ayırmaya çalışan Burcu Acar, başından vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç kadın yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı. Genç kadının cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Olayı haber alıp, Mersin'in Tarsus İlçesi'nden Adana'ya gelen anne Şükran Mantaş, "Kızımı telli duvaklı, gelinliği ile verdim. Şimdi kefeniyle bana verdiler. Sarhoşun mektubu okunur mu? Okunmaz, ne diye sarhoşlarla tartışıp, kavga ederler. Onların kavgası kızımı benden aldı. Ölümüne neden olanlardan şikayetçiyim" diye konuştu.

Burcu Acar'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Mersin'in Tarsus İlçesi'ne götürüldü.

Polis, kayınpeder Yalçın Acar ve kayınbirader Eren Acar'ın da aralarında bulunduğu 4 kişiyi gözaltına alındı. Tabancayı Yalçın Acar'ın mı yoksa Eren Acar'ın mı ateş ettiğini belirlemek için alınan örnekler balistik incelemeye gönderildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr