CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a 'Adalet Yürüyüşü', katılımlarla devam etti. Yürüyüşün ikinci gününde; Demokratik Sol Parti (DSP) eski Genel Başkanı Zeki Sezer ve gazeteci yazar Hasan Cemal'in yanı sıra ellerinde 'Adalet' yazılı döviz bulunan AKP kurucularından olan ve partiyle yolları ayrılan Fatma Bostan Ünsal ile eşi AKP Adıyaman eski Milletvekili Faruk Ünsal ve KHK ile üniversiteden ihraç edilen Prof. Cihangir İslam da eşlik etti. Kılıçdaroğlu, beyaz güvercin de uçurdu.

Kahramankazan'a ulaşan Kılıçdaroğlu, Mürted Hava Meydan Komutanlığı tabelasının önünde açıklamalarda bulunarak, 'Adalet Yürüyüşü'ne yönelik hükümetin eleştirilerine tepki gösterdi.
Kılıçdaroğlu, "FETÖ terör örgütünün darbeyi planladığı yerdeyiz. Halk sokağa çıktı. Demokrasiyi aradı ve hakkını aradı. Deniyor ki 'Efendim, sokağın hiçbir önemi yok. Neden sokağa çıkıyorsunuz?' Ben, bunu söyleyenlere açık ve net şunu söylemek istiyorum. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini sokağa inen bizim insanlarımız engellemedi mi? Engelledi. Demek ki demokrasiye de adalete de her yerde, her ortamda sahip çıkacağız. Adalet varsa demokrasi vardır. Demokrasi varsa adalet vardır. İkisinin olmadığı yerde de zulüm vardır. Yargı bağımsızlığından söz ediyorlar. Yargıya talimatı ben vermiyorum, onlar veriyor. Yargı bağımsızlığından söz eden, yargıya talimat veriyor. Biz her yerde adaleti, demokrasiyi sonuna kadar savunacağız" diye konuştu.

"ÜZERİMİZE BİRİLERİNİN SALDIRMASI İÇİN ALT YAPI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"
Provokasyon uyarısında da bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Provokasyon, kışkırtıcılık yapıyorlar. Bizim üzerimize birilerinin saldırması için alt yapı oluşturmaya çalışıyorlar. Biz, hiçbir yerde ve hiçbir ortamda arkadaşlarıma söyledim, herkese de söylüyorum. Provokasyonlara sakın alet olmayın. Sizi tahrik edebilirler. Biz inandığımız yolda adaleti bulmak için yolumuza devam edeceğiz. Bizim yolumuz, kutsal yoldur. Adalet yoludur. Bütün inançların ortak temeli olan adaleti istiyoruz. 15 Temmuz şehitlerini tekrar anıyorum. Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün gazilerimize, sokağa çıkan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum"

 "VATANDAŞLARDAN DESTEK: SAYGI DUYUYORUZ BAŞKANIM"

Kılıçdaroğlu, yürürken, bir vatandaş CHP liderinin yanına gelerek, "Destekliyoruz. Bir vatandaş olarak saygı duyuyorum başkanım" dedi. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun korumalarının, yürüyüş sırasında güneşten korunmak için şapka ve güneş gözlüğü kullandığı görüldü. 

"SON DERECE UMUTLUYUM"

Yürüyüş öncesi, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'yle ilgili gelen tepkilerin son derece olumlu olduğunu söyledi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Arada bir eleştiri gelmekle beraber gelen tepkiler, son derece olumlu. Bu da Türkiye'nin adalete duyduğu ihtiyacın her geçen gün arttığını da gösteriyor. Dolayısıyla bu yürüyüşün İstanbul'a kadar sürmesi, bizim açımızdan da Türkiye açısından da adalet isteyen herkes açısından da son derece önemli ve değerli" diye konuştu. 

Adalet Yürüyüşü 2'nci gününde: Kılıçdaroğlu'nun yanında dikkat çeken isimler

"YÜRÜMENİN SUÇ OLDUĞUNU İLK KEZ DUYUYORUM"

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, CHP'nin yürüyüşünü samimi bulmadığına dair eleştirisi sorulan Kılıçdaroğlu, "Eğer yürüyüşler, yasal ölçüler içinde yapılıyorsa hiçbir şey olmaz. İnsanlar, sabah akşam zaten yürüyorlar. Metroya, otobüse binerken, yürüyorlar. İş yerlerine giderken, gelirken, yürüyorlar. Yürümenin suç olduğunu da ilk kez duyuyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Tam tersine biz ülkemizde, bu yürüyüşü birlikte yaşamayı, barışı, huzuru egemen kılmak için yapıyoruz. Sayın Bahçeli, hiç meraklanmasın. Onun da adalete ihtiyacı olacak. Adalet yürüyüşümüzü bu eleştirilere rağmen yerine getireceğiz" diye yanıt verdi. 

"BUGÜN 22 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ YAPACAĞIZ"

Yürüyüşün ardından ilk gecenin nasıl geçtiği ve yorgun olup olmadığı sorulan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Hiç yorgunluk hissetmiyoruz, dersek doğru değil. Gerçekçi olmak lazım; ama yorulduk, diye ah vah edecek halimiz yok. Son derece dinamik, yolumuza devam edeceğiz. Akşam dinlendik zaten. İnsanlar eğlendi. Keyifli bir akşam geçirdik. Şimdi yolumuza devam edeceğiz. Dün dinlenmeden, uzun bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bugün belli etaplar dinlenmeyle geçirilecek sonra asıl yere ulaşılacak. Toplam yürüyeceğimiz kilometre, 22 olacak. Bugün 22 kilometrelik bir yürüyüş yapacağız. Yürüyüşe değişik illerden güzergah üzerinde katılım da olacak"

"ELEŞTİRİDEN HERHALDE ÇEKİNDİ, KLASİK ERDOĞAN TARZI" 

'Rabia işareti' eleştirisinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü konuşmasında 'rabia' dememesi de sorulan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Eleştiriden herhalde çekindi; çünkü benim yaptığım eleştiri, haklı bir eleştiriydi. 'Rabia'yı ilk kez dillendiren o. İşareti kullanıyorum, diyen o. Şimdi vazgeçiyorum, diyen yine o. Klasik bir Erdoğan tarzı" dedi. 

İKİNCİ GÜN YÜRÜYÜŞÜ KAHRAMANKAZAN'DA SONA ERECEK

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü', ikinci gününde, Hipodrom mevkisinden başladı. Bugünkü yürüyüşün, Kahramankazan girişindeki bir fabrikada sona ermesi bekleniyor. 

CEZAEVİNDEKİ HAVA HARP OKULU ÖĞRENCİSİ OĞLU İÇİN 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılması kararını protesto etmek için Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşe Hava Harp Okulu öğrencisi oğlu 11 aydır cezaevinde olan Veysel Kılıç da katıldı. Rizeli ve 4 çocuk babası Kılıç, 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı iddiasıyla tutuklanarak, Silivri Cezaevi'ne konulan oğlu için adalet istediğini belirterek, "Biz anneler, babalar olarak gözlerimizden yaş değil; kan akıyor" dedi.
'Adalet Yürüyüşü'nün ikinci gününde CHP lideri Kılıçdaroğlu'na eşlik eden Veysel Kılıç, "Ülkemizde adalet istiyorum. Şu çocukların suçu neydi? Bir kısmı çıktı, 262'si Silivri Cezaevi'nde. 'Plansız tatbikata gidiyoruz' dediler, aldılar, götürdüler. Benim çocuğum Boğaz Köprüsündeydi. Şu anda iddianame bekliyoruz. 11 ay doldu. Adalet, bunun neresinde? Biz anneler, babalar olarak gözlerimizden yaş değil; kan akıyor. Ramazan orucumuz bize haram olmuş. Bu çocukların suçu var mı? Bıraksanız ne olurdu?" diye konuştu.

"ALNIM AK, BAŞIM DİK; O SARAYA GİRECEĞİM"

Daha önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na da gittiğini anlatan Kılıç, "Ben Cumhurbaşkanı'mızın sarayının kapısından polisle kaldırıldım. Şu, mucize bir olaydır. Ben oradan polisle kaldırılıyorum, bugün bu çocukları dünya izliyor dünya. Hani bir laf var ya 'Kapıdan kovduk, bacadan girdi', ben şanlı Türk bayrağımla o saraya gireceğim. Alnım ak, başım dik; o saraya gireceğim. Buna inanıyorum. Adaleti sağlayacağız ve o saraya gireceğiz inşallah" dedi.
Veysel Kılıç, elinde "Ben oğlumu istiyorum. Sizin bağımsız, tarafsız dediğiniz adalete inanmıyorum. Ben ülkemde özgür yaşamak istiyorum. Türkiye'mi seviyorum. Bu askeri öğrencilerin suçsuz olduğuna ben inandığım gibi Türkiye'nin 80 milyon insanı da inanıyor. Ankara'ya bir sorum olacak. Bu çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı bunlar bir akşam cezaevinde kalır mıydı? El cevap, kalmazdı" yazılı pankart ve Türk bayrağıyla yürüdü.

Binler adalet için yürüyor

Kılıçdaroğlu’nun ‘Uzun yürüyüşü’-1

Adalet!...

Gandhiji’nin yürüyüşü

On binler sokağa çıktı... Türkiye 'Adalet' için nöbette

Berberoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na mektup: İçeride nöbetteyim

Adalet Yürüyüşü’ne AKP'li eski Milletvekili de katıldı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr