CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine, bugün saat 11.00’de Ankara Güvenpark’tan İstanbul’a “Adalet Yürüyüşü” başlatma kararı aldı. Kılıçdaroğlu, “Elimde sadece bir afiş olacak, adalet yazacak üzerinde ve yürüyüşümüzü başlatacağız. Adalet ve demokrasi Türkiye’ye gelinceye kadar’’ ifadelerini kullandı.

Berberoğlu’nun şu anda kaldığı Maltepe Cezaevi’nde sonlanacak yürüyüşün 25 gün sürmesi öngörülüyor. Maltepe Cezaevi’ne giderken, partinin il örgütleri de İstanbul’a yürüyüş başlatacak. MYK’dan sonra Genel Merkez’de milletvekilleriyle bir toplantı daha yapan Kılıçdaroğlu, toplantıların tamamlanmasından sonra basının karşısına geçti. “Adaleti mumla aradığımız günlerdeyiz’’ diyen Kılıçdaroğlu, bu tabloyu 20 Temmuz darbesinin ortaya çıkardığını kaydetti. Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların yargılanıp hapsedildiği bir sürecin yaşandığını söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Yasadışı yollardan eğer dışarıya silah götürüyorsa birileri, o kişilerin yargılanması lazım ama gün gelecek onlar yargılanacaklar. Sayın Enis Berberoğlu, hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklardır. 20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti, demokrasiyi yok etti bu ülkede. Hâkim hâkim olmaktan çıktı.

Gözünü dikmiş Saraya, nasıl talimat gelecek ve ben karar vereceğim diye. Bunların hiçbiri hakim değil, hiçbiri yargı dağıtmıyor. Sadece ve sadece Sarayın sopası olma görevini yerine getiriyorlar. İlk kez Türkiye bu kadar ağır bir tabloyla karşı karşıya. Yarın (Bugün) saat 11.00’de Güvenpark’ta olacağım. Elimde sadece bir afiş olacak, adalet yazacak üzerinde.’’ Edinilen bilgiye göre yürüyüş kararı olağanüstü toplanan MYK’da alındı. Kılıçdaroğlu “Ben yürüyeceğim arkadaşlar. Maltepe Cezaevi’ne gideceğim. İsteyen peşimden gelir. Arkamda bir kişi, 1 milyon kişi de olsa, 10 milyon kişi de olur. Bu güne kadar parlamentoda mücadele ettik ama hiçbir şey çözülmedi. Artık direniş zamanı. Adalet için mücadele edeceğiz’’ dedeği öğrenildi. Öte yandan CHP tüm örgütlerine, provakasyonlara gelmeden ‘’sokakta adalet isteğini yükseltin’’ çağrısı yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, “Yarından (bugün) itibaren bütün örgütümüzü Berberoğlu serbest bıkarılana kadar İstanbul Maçka Parkı’nda nöbete davet ediyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınında ise, “Maltepe Cezaevi’ne kadar yürüyeceğiz. Engellenirse de yürüyeceğiz. Yürümeye hangi gerekçe ile izin vermeyecekler. Yasaklasınlar, daha da büyür. Bütün dünya rezaleti daha iyi görür” dedi. Kılıçdaroğlu dokunulmazlık ile ilgili eleştirilerle ilgili olarak, “Bizim parti programımızda dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyoruz. Kurultayın verdiği kararı nasıl tanımıyorum diyebiliriz. Ama milletvekilleri tutuklanmamalı” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr