KHK’yle işten atılan yurttaşlara ve kapatılan kurumlara destek amacıyla sendika ve meslek örgütleri dün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda “Adalet ve Özgürlük” nöbeti tuttu.

Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak, “15 Temmuz tarihinde bir darbe girişimi yaşandı.16 Temmuz’da iktidarın olaya el atmasıyla birlikte darbe gerçekleşti. Biz kamu emekçileri OHAL koşullarında sıkı yönetim uygulamalarıyla köşeye sıkıştırılmaya çalışıyoruz” dedi.

“Adalet ve Özgürlük İstiyoruz” pankartının açıldığı nöbete İnsan hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İstanbul Tabip Odası (İTO), Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeleri, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), DİSK Basın-İş Sendikası destek verdi. Baskılara karşı mücadele edeceklerini söyleyen TİHV İstanbul Temsilcisi Ümit Efe, “Her hafta salı günü baskılar ortadan kalkana kadar nöbetimizi sürdüreceğiz. Biz gerçekleri yazdığı için hapse atılan tüm gazetecilerin, yazarların; gericiliğin karanlığına karşı bilimsel bilgiyi öğrettiği için içerde olan tüm akademisyenlerin serbest bırakılmasını, gerici eğitim sistemine karşı aydınlık bir ülke mücadelesi verdiği için açığa alınan, ihraç edilen tüm eğitim emekçilerinin, kurumu kapatıldığı için işten çıkarılan basın emekçilerin işlerine iade edilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr