Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas ölümle tehdit edildiğini, son dönemde kendisine yapılan ölüm tehditlerinin hem sayıca arttığını hem de ''yer, tarih ve saat vererek'' yapıldığını söyledi.

Koalisyon hükümetinin sosyal demokrat Adalet Bakanı Heiko Maas, Bild am Sonntag gazetesine bugün verdiği röportajda, ''Birisi evimin önündeki posta kutuma 9 mm'lik mermi atmış'' diye konuştu.

Adalet Bakanı Maas, tüm bu ölüm tehditlerinin PEGİDA'yı (Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) adlı ırkçı hareketi eleştirmeye başlamasından sonra fazlasıyla arttığını ifade etti ve şu sözleri sarfetti: ''PEGİDA, AfD, NPD ve sağ kesimde konumlanan her ne varsa ölüm tehtidi alıyorum. Kendilerini ırkçı olarak konumlandıran bu kesimler, toplumun belirli bir kesimini oluşturuyor.''

20 yıllık siyasi hayatında ''bugünkü kadar çirkinliği'' hiç yaşamadığını belirten Maas, yapılan tehditlerin çok fazla olduğunu ve artık takip dahi edemediğini belirterek, ''yazılanlar son derece gayrı ahlaki ve nefret dolu'' dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr