Adalar Belediyesi’nde 20 milyon lirayı aşkın alacağı bulunan bir inşaat firması, icra müdürü ve şirket yetkilileri ile belediyeye gelerek haciz işlemi başlattı. Adalar Belediyesi’nden 20 milyonu aşkın alacağı olan Simge İnşaat LTD ŞTİ alacağının tahsili için İcra Müdürlüğüne başvurdu. Yapılan tebligatlara ödemenin gerçekleşmemesi üzerine firma yetkilileri belediye hakkında haciz işlemi başlattı.

Önceki hafta belediyeye başvuran firma yetkilileri, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya’nın zaman talebi üzerine haciz işlemini erteledi. Firma yetkilileri 1 Haziran Çarşamba gününe kadar ödeme yapılmaması üzerine haciz işlemi başlattı. Firma sahibi ve avukatı 3 Haziran Cuma günü İcra Müdürü ile Adalar Belediyesi’ne gelerek haciz işlemini başlattı.

Yazıcı haczedildi

Haciz işlemi sonucunda belediyenin demirbaş kaydında bulunan belediyenin girişindeki fotokopinin, meclis salonundaki büyük ayaklı klimanın, 6 yazıcının haczedildiği öğrenildi. Çalışmalar kapsamında İşletme Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğünde bulunan kasaların açılarak içlerine bakıldığı ancak kasada para bulunmadığı belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr