İstanbul Boğazı’nın birçok yerinde süren dolgu projelerinin ardından Pendik Sahili de doldurulacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan proje, toplam yüzölçümü 603 bin 500 metrekare olan 3 adacıktan oluşuyor. Adaların toplam kıyı uzunluğu ise 7 bin 460 metreye ulaşacak. İBB ve Pendik Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri projeye tepkili.

Projeye göre birbiriyle bağlantılı adalarda su sporu alanları, yelken, tekne turları, gezinti ve seyir terasları, dinlenme ve yemek alanları, parklar ve bisiklet parkurları gibi çok sayıda aktivite alanı olacak. Adaya ulaşım için karayla arasında araç trafiğine kapalı bir asma köprü, yat ve çekek alanı, Teleferik İstasyonu ve Su Taksi Terminali inşa edilecek. Adaların arasına da köprüler inşa edilerek bağlantıları sağlanacak. Projeye ilişkin henüz imar planları yok.

Her yere dolgu

Projeyi gazetemize değerlendiren CHP’li meclis üyesi Tarık Balyalı yeni hafriyat alanları yaratılmaya çalışıldığını belirterek “Vatandaşa şirin gözükme amaçlı bir çalışma. Konuyla ilgili hazırlanmış bir ÇED raporu yok. Denize ve deniz yaşamına ne kadar zarar vereceğine ilişkin bilimsel bir çalışma henüz yapılmamış. Pendik’in ve İstanbul’un çözüm bekleyen dünya kadar sorunu varken böyle bir projeye kaynak aktarmaya gerek yok. İBB’nin yeni sloganı sanıyorum ‘Her yere dolgu her yerde dolgu’ olmalı ki her yerde denizi doldurmaya çalışıyorlar. Bu doğru bir yöntem değildir.”

6 KM ’DE DÖRT MARİNA

CHP’li meclis üyesi İsa Öztürk de İstanbul’da birçok kıyının atıl durumda olduğuna dikkat çekerek “Neden onlar yurttaşlar için bu amaçlarla düzenlenmiyor? Metro çalışmaları ve kentsel dönüşüm projelerinde çıkan hafriyatları dökmek için yapılıyor. Pendik’te bu 3. marina olacak. Yaklaşık 6 km alanda 4. marina olacak bu. Bu adaların da devamı gelecek” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr