Venezuela’da ekonomik krizin ardından yaşanan gıda ve ilaç kıtlığı, halkın Kolombiya sınırına akın etmesine neden oldu. Yaşanan kıtlık nedeniyle zor durumda kalan on binlerce Venezuelalı, Kolombiya sınırının bir günlüğüne açılmasıyla Tachira eyaletinden Kolombiya’nın Cucuta kentine akın etti. 

Kolombiya sınırı bu ay içinde ikinci kez açılırken, Venezualalılar kendi ülkelerinde bulamadıkları gıda ve ilaçları satın aldı. Kısa süre içinde 35 bin kişinin, oluşturulan ‘insani koridor’ aracılığıyla Kolombiya’ya geçtiği belirtilirken, birçok Venezuelalı alışveriş için gittikleri ülkede kendilerine kötü davranıldığından ve satın aldıkları ürünlerin fiyatlarının yüksek olduğundan şikâyet ediyor. 

Liman kontrolü orduda

Milliyet'in haberine göre,Ülkenin ana gelir kapısı olan petrol fiyatlarının hızlı şekilde düşmesiyle yaşanan ekonomik kriz nedeniyle, kısa süre önce ülkedeki beş büyük limanın konrolü sivil yönetimden alınarak orduya devredilmişti. 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro,  yolsuzlukla mücadele etme konusunda yetersiz kaldığı için sert şekilde eleştiriliyor. Maduro ise ülkedeki gıda ve ilaç kıtlığından iş dünyasını sorumlu tutuyor. Kolombiya ile Venezuela arasındaki ana sınır kapısı da geçen yıl ağustos ayında Maduro’nun emriyle kapatılmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr