Saldırının ardından yaralıların tedavi gördüğü hastaneler ile cenazelerin kaldırıldığı Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu önünde dün kalabalık bekleyiş hakimdi. Hastane önlerindeki aileler, yaralı yakınlarından iyi bir haber almayı umut ederken; ATK önünde ise yakınlarını teşhis etmeye gidenler üzgün ve öfkeliydi. Gün boyu yakınlarının sağlık durumları hakkında bilgi almak isteyenler için Sağlık Bakanlığı 184 SABİM hattını arayabileceğini bildirdi. Yaralıların büyük çoğunluğunun olduğu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde bekleyen gözü yaşlı aileler, birbirine sarılarak acılarını dindirmeye çalıştı.

Canlı bombayı engelledi

Umut Sakaroğlu (27) çatışmaya giren memurlardan.
Canlı bombaya ateş etti.

‘Onu koruyamadım’

Saldırıda ağır yaralanan ve Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 18 yaşındaki Deniz Aksakal’ın durumunun ciddiyetini korulduğu belirtildi. Hukuk fakültesi öğrencisi olduğu öğrenilen Aksakal’ın, Almanya’dan gelen halasını karşılamak için havaalanına gittiği, bu sırada başından yaralandığı belirtildi.

Müşteri bırakmak için gelmişti

Taksici Erol Eskisoy müşteri bırakmak için havalimanına gelmişti.
O da yaşamını yitirdi.

Ailesi çok aradı

Taksi şoförü Mustafa Bıyıklı (51) da müşteri sırasındaydı. Ailesi
ölü bedenini hastanede buldu.

Yaralanmadan kurtulmuştu

Yaşamını yitiren Hüseyin Tunç da 27 yaşındaydı. İki senelik öğretmen olan ve Türkmenistan’dan gelen komşusunu almak için arkadaşıyla havalimanına giden Tunç, patlamadan yara almadan kurtuldu. Hemen arkadaşını arayıp nasıl olduğunu sorduğu sırada vuruldu ve yaşamını yitirdi.

Eşi 6 aylık hamileydi



Ertan An (39) da turizm işiyle uğraşıyordu. Özbek turistleri havalimanına bırakacağı sırada o da hayatını kaybetti. Umut Sakaroğlu (32) ise Gümrük Muhafaza memuru olarak görev yapıyordu. Olay sırasında çatışmaya giren memurlardan biri olan Sakaroğlu’nun canlı bombaya ateş ettiği söylendi.

Prensesleri yetim kaldı



İstanbul’da bir otelde müdürlük yapan Murat Güllüce’de ise Özbekistan’a gitmek üzere geldiği havaalanında hain saldırıya yakalandı. Evli ve 4 kız çocuk babası olan Güllüce, sosyal paylaşım sitesindeki kızları için ‘prenseslerim’ dediği dikkati çekti.

Patronunu beklerken öldü



Göksel Kurnaz (38) ise yurt dışından gelecek olan patronunu almak için Atatürk
Havalimanı’nda beklerken, terör saldırısında hayatını kaybetti. Beşiktaş Çarşı taraftar grubundan
olan Kurnaz’ın cenazesinin bugün İstanbul’da toprağa verileceği kaydedildi. Havalimanında
kontrol memuru olarak görev yapan Adem Kurt (32) da yaşamını yitirdi.

2 yıllık evliydiler



Mahmut Çizmecioğlu ve Zeynep Çizmecioğlu da yer hizmetlerinde çalışan görevli bir çiftti.
Kanlı saldırıda Mahmut Çizmecioğlu’nun adı yaşımını yitirenlerin listesinde yer aldı.

‘Savaşmıyorum seviyorum’


Saldırıda TGS Yer Hizmetlerinde çalışan Gülşen Bahadır (27) de teröristlerin uzun namlulu silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirdi. Bahadır’dan geriye annesi ve çok sevdiği uçaklarla çekilmiş fotoğrafları kaldı. Bahadır, sosyal medya hesabından bir hafta önce paylaştığı yazıda, “ Savaşmıyorum, direniyorum, seviyorum” diye yazmıştı.

‘İki kardeştiler’

Havalimanında yer hizmeti görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki Çorumlu Çağlayan Çöl de hain saldırıda yaşamını yitirdi. Başpınar Köyü Muhtarı Kazım Korkmaz, acı haberin ardından çok üzüldüklerini belirterek “Çağlayan daha çok gençti. Ömrü okumakla geçti. Baba Osman Çöl, emeklidir. Çağlayan’ın bir de kız kardeşi var” dedi.

 Karşılama kurbanı

 

Eski Milli Güreşçi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü personeli Serkan Türk (24), saldırıda yaşamını yitirdi. Bir arkadaşını karşılamak için Dış Hatlar Geliş terminalinde bulunan Türk’ün canlı bombanın kurbanı olduğu öğrenildi. Genç milli takımlarda defalarca şampiyon olan ve madalyaları bulunan Serkan Türk Samsun bölgesi sporcusuydu.

Haftaya evlenecekti

1,5 yıldır havalanında yolcu sigortaları işinde çalışan Yusuf Haznedaroğlu (32) iş çıkışı servis beklerken park alanında meydana gelen patlamada hayatını kaybetti. Haznedaroğlu’nun, kendisi gibi havalimanında çalışan Nilsu Özmeriç’le nişanlı olduğu,10 gün sonra düğününün olacağı öğrenildi. Taksi şöforü Mustafa Bıyıklı (51) da saldırıda hayatını kaybedenler arasındaydı. Kızı Öznur Buzakçı, “Patlama haberinin ardından hastanelere baktık. Son umutla buraya geldik. Burada olmasını ummuyorduk. Acı haberi burada aldık” dedi.

Atama bekliyordu

Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü mezunu olan ve atama bekleyen öğretmen 24 yaşındaki Serkan Türk de hayatını kaybetti. İstanbul’da yaşayan Türk’ün Almanya’dan gelen bir yakınını karşılamak için annesi Nazmiye Türk ile birlikte havalimanında olduğu belirtildi.

‘Güvenliyim’ bildirimi yapmıştı

 

1,5 ay önce de havalimanında yer hizmetlisi olarak ise başlayan Doğu Türkistanlı Abdülhekim Buğda (24) da yaşamını yitirdi. Buğda’nın patlamadan sonra facebook hesabından ‘güvendeyiz’ şeklinde bildirimde bulunduğu ortaya çıktı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr