11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Abdullah Gül Müzesi" açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla Kayseri'de gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Gül, "Demokrasi devamlı mükemmeleştirme sürecidir" dedi, "En iyiyim diyenler kendilerini mükemmelleştirmek durumundalar" ifadelerini kullandı.

"İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DURUMU ATLATACAĞIZ"

Demokrasilerde eleştiriler, özeleştiriler olduğunu dile getiren Gül, "Mevcut sorunları zamanında aşmamız gerekir ki sorunlar birikmesin. İçinde yaşadığımız durumu süratle atlatacağız. Türkiye en parlak dönemlerini yakalayacak. En zor dönemler aşıldıysa bu dönemler aşılacaktır" diye konuştu.

ERDOĞAN: ABDULLAH GÜL KARDEŞİME ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Abdullah Gül'ün ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı. Abdullah Gül ile yol arkadaşlığının 1960'lı yıllara dayandığını anlatan Erdoğan, "Tüm başarıların altında imzası olan kardeşlerimizden bir tanesidir Abdullah Gül. Kendisine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Abdullah Gül kardeşimle beraberliğimiz, AK Parti'nin kuruluşundan öncesine 1960'lara kadar uzanır. Fikri ve şahsi hukukumuz, kendisinin akademik hayatı boyunca sürdü. Siyasi yol arkadaşlığımız ise Abdullah beyin milletvekili adayı olduğu 1991 yılından itibaren başlamış ve devam etmiştir. Bir grup arkadaşımızla birlikte AK Parti'nin kuruluş çalışmalarını gerçekleştirdik.

Demokrasiye, milli iradeye karşı girişilen saldırılara cevabımızı Abdullah beyi aday göstermek suretiyle verdik. Abdullah bey adaylığı hem kendi camiamızda, hem milletimiz nezdinde kabul gördü. Ve görevi yürüttüğü 2007-2014 yılları arasında, yeniden yapılanma süreçlerini yaşadığı bir dönem olmuştur. Zira ülkemizde anayasa kitapçıklarının fırlatıldığı dönemler yaşandı. Dayanışmayla bu dönemi başarılarla dolu bir dönem olarak gerçekleştirdik.

Tüm başarıların altında imzası olan kardeşlerimizden bir tanesidir Abdullah Gül. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Önümüzü kesme gayretlerinde en son adım bildiğiniz gibi 15 Temmuz darbe girişimi olmuştur. İçeriden ve dışarıdan atılan bu adımla önümüzü kesmeye çalışanlar, milletimizin şehadete yürüyüşüyle bunu başaramadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr