Evli ve 3 çocuk babası olan Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin'in şehadet haberi, Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı Necatiye köyünde ikamet eden annesi ve kardeşlerine Havsa Kaymakamı Alpaslan Kılıç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan ve İlçe Müftüsü Hayrullah Balta tarafından sağlık ekiplerinin eşliğinde verildi. Acı haberi alan anne Şahin, gözyaşlarına boğuldu.

2001 YILINDA ÜNİFORMAYI GİYMİŞTİ

1998 yılında babası Cengiz Şahin'i kaybedince yetim kalan Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin, 2001 yılında mesleğe ilk adımını atmıştı. Ülkenin çeşitli şehirlerinde görev yapan ve son görev yeri Mardin'in Nusabin ilçesi olan Jandarma Özel Hareketçı Şahin, bugün öğle saatlerinde PKK'liler tarafından 'Kanas' olarak adlandırılan uzun namlulu silahla açılan ateş sonrası şehit oldu.



3 ÇOCUĞU YETİM KALDI

Evli ve 3 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin, son görev yeri Nusaybin ilçesine atandıktan sonra eşi Rabia Şahin ve 3 çocuğu Diyarbakır'da ikamet etmeye devam etti. Acı haber bugün hem baba ocağında hem de Diyarbakır'daki eşine ve çocuklarına aynı anda verildi.



ANNE VE KARDEŞLERİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Acı haberi alan anne, oğlunun öldüğüne inanmak istemedi. Gözyaşlarına boğulan şehit annesi, "Ben bu bayrağı televizyonlarda gördüm" diye haykırdı. Erkek kardeşleri Bilgin ve Sezgin Şahin ise dakikalarca birbirlerine sarılarak ağladı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin'in cenazesinin yarın öğle namazını müteakip, resmi törenin ardından Necatiye köyü mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr