Mardin Nusaybin'de İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü minibüsle intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda yaralanan kadın polisler Nefize Özsoy ve Şerife Özden Kalmış kaldırıldıkları hastanede şehit oldu, 2 vatandaş da yaşamını yitirdi.

Şehit polislerden birinin hamile olduğu öğrenildi. Şehit Şerife Özden Kalmış'ın, Cumhurbaşkanlığı döneminde Abdullah Gül'ün yakın koruma ekibinde yer aldığı öğrenilirken, şehit polis memuru Nefize Özsoy'un polis olan eşinin daha önceki bir saldırıda yaralandığı ve tayininin Kırklareli'ne çıktığı belirtildi.

ACI HABER VERİLDİ

Midyat'ta emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda şehit olan 2 kadın polis memurundan Nefize Özsoy'un eşi Cumhur Özsoy'a acı haber verildi. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesinde görevli şehit Özsoy'un eşi Cumhur Özsoy'a acı haberi meslektaşları verdi. Acı haberi aldığı anda baygınlık geçiren Özsoy, ambulansla götürüldüğü Kırklareli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve polis memurları hastaneye giderek Özsoy'a başsağlığı dileğinde bulundu. Özsoy çiftinin, 4 yaşında Elif adında bir kız çocuğu sahibi oldukları öğrenilirken, şehit polisin ailesinin ise Edirne'de yaşadığı bildirildi. Öte yandan Cumhur Özsoy'un 2015 yılında Midyat'ta PKK'lilerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaralandığı, daha sonra tedavisinin ardından Kırklareli Emniyet Müdürlüğünde göreve başladığı öğrenildi.

ABDULLAH GÜL'ÜN YAKIN KORUMASIYDI

Şehit polis memuru 31 yaşındaki Şerife Özden Kalmış'ın babası İbrahim ve abisi İsmail Sütçü'nün evlerine giden Bolu İl Emniyet Müdürlüğünde görevli bir şube müdürü ve sağlık ekipleri, aileye acı haberi verdi. Şehitin ailesinin yaşadığı binanın balkonuna Türk bayrağı asıldı.

Kardeşinin Mardin'e tayin olmadan önce Ankara'da görev yaptığını ifade eden Sütçü, "Daha önce Sayın Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde yakın korumasıydı. Şark görevi olarak oraya tayini çıktı. Eşi de polis, ikisi de Midyat’ta görev yapıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

GÜL2ÜN DAHA ÖNCE 2 KORUMASI ŞEHİT OLMUŞTU

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün koruma memurları polis memurları Salih Taç ve Erkan Başpehlivan, daha önce Mardin’in Nusaybin ilçesinde bombalı saldırıda şehit olmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr