11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CNN Türk özel yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtlıyor. Gül, yeni parti kuracağı iddialarını bir kere daha yalanlayarak,  "Tabii ki bütün tecrübelerimi bir kenara koyacak değilim. Önce beni tanıyanlar şunu bilmesi gerekir ki, ben yerli bir insanım. Kendi değerlerimize inanan bir insanım. Bununla birlikte, Batı'yı, demokrasiyi ve hukuku çok iyi bilirim. Ben eğer siyaset yapacak olsam Batı'dan Avrupa'dan değil, kendi halkımdan destek alırım. 40 kere soruldu ve cevap verdim defalarca siyaseti bıraktım diye. Parti nasıl kurulur çok iyi bilirim. Böyle bir niyetim yok" dedi. Gül, "Son dönemde Türkiye maalesef dış politikada içe kapanmış durumda" diye konuştu.

Söyleşi, yarın (4 Aralık 2016) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Kayseri'deki Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi'nde gerçekleşiyor. Müzenin mimari Emre Arolat, küratörü ise Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Hasan Bülent Kahraman. Açılışa eski Almanya Başbakanı Schröder ve eski Yunanistan Başbakanı Papandreu'nun da aralarında bulunduğu dünyanın önde gelen siyasetçileri katılacak. Gül, müzeyi tanımlarken, "Burayı bir demokrasi müzesi olarak görüyoruz" dedi.

Gül'ün adı son dönemde yeni bir parti kuracağı iddiaları ile gündeme gelmişti. Akit TV, Gül’ün, Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Mehmet Şimşek, Mehmet Ali Şahin ve Beşir Atalay’ı da yanına alacağını öne sürmüş, parti çalışmaları için Ürdün’de eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'le görüştüğünü iddia etmişti. Ancak Gül, bu iddiayı sert bir dille yalanlayarak, "Asılsız, yalan ve fitne odaklı bu haberin amacının ne olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr