Hatay'da Gezi Parkı protestoları sırasında 'Akrep' diye adlandırılan zırhlı araçtan attığı gaz fişeğiyle Abdullah Cömert'in ölümüne neden olduğu olan 30 yaşındaki polis memuru A.K.'nin 'Olası kastla öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle Balıkesir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanmasına devam edildi.

AİLE ARTIK KARARI İSTİYOR

Abdullah Cömert'in babası Edip Cömert, annesi Hatice Cömert ve ağabeyi Adnan Cömert de duruşmaya katılmak üzere adliyeye geldi. Polisin geniş güvenlik önlemi alındığı adliyenin girişinde konuşan ağabey Adnan Cömert, bugün karar beklediklerini söyleyip, "Üç yıl oldu. Artık bir karar çıksın. Bu yaşlı kadın bin 300 kilometre gidip geliyor. Vicdan yok mu bu mahkemede? Adalet sarayında hiç mi adalet olmayacak" dedi.

Acılı anne Hatice Cömert ise "Adalet için geldik. Ama adalet yok. İnşallah bugün karar çıkar" diye konuştu.

DESTEK İÇİN BİR ÇOK KİŞİ ADLİYEDE

Öte yandan duruşmayı CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Uluslararası Af Örgütü temsilcisi Dr. Barbara Neppert, yurdun çeşitli yerlerinden gelen CHP Gençlik Kolu başkanları da izliyor. Duruşma başladığında adliye dışında destek için gelen bir grup, 'Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek' diye slogan attı.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE BALIKESİR'DE

Hatay'da 2 Haziran 2013 tarihindeki Gezi Parkı protestoları sırasında polis panzerinden atılan biber gazı kapsülü başına isabet eden Abdullah Cömert, yaşamını yitirdi. Adli Tıp raporunda Cömert'in, başına gaz fişeğinin isabet etmesiyle öldüğü belirlendi. Bunun üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonrası, sanık polis memuru A.K. hakkında dava açıldı. Sanığın avukatları güvenlik gerekçesiyle davanın başka bir kente nakli için savcılığa başvurdu. Hatay Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü'nün de aynı yönde görüş bildirmesi üzerine, dava Balıkesir'e alındı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr