Hürriyet Gazetesi'nin AKP'ye yakın yazarı Abdülkadir Selvi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın skandal 'laiklik' sözlerinin ardından kaleme aldığı yazısında, AKP'nin planını açıkladı. AKP'nin yeni anayasada 'laiklik' ilkesini ortadan kaldırmak gibi bir niyetinin olmadığını öne süren Selvi, "İslam dinine ve Allah inancına vurgu yapılacak" dedi.


İsmail Kahraman'ın Türkiye'yi ayağa kaldıran sözleriyle, "AKP'nin en çok korktuğu şeyin başına geldiğini" dile getiren Selvi, "AK Parti, “dindar anayasa” tartışmasına girmek istemiyor. Ama anayasalar toplumsal mutabakatı sağlayan en üst metinlerdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzde 99’u Müslüman olduğuna göre, İslam dinine ve Allah inancına bir vurgu yapılması tartışılıyor" diye yazdı.

Selvi'nin yazısındaki bölüm şöyle:

Yeni anayasada çarpıcı iki bölüm yer alacak.

1­) Kapsayıcı ve kuşatıcı bir başlangıç kısmı olacak.

2­) İslam dinine ve Allah inancına vurgu yapılacak.

Başlangıç bölümünde, milletimizin birlik ve bütünlüğünün simgesi olan değerlere vurgu yapılacak. Şeyh Edebali, Yunus Emre, Hacı Bektaş­ı Veli, Mevlana, Ahmed­i Hani ve Atatürk, milletin birlik ve beraberliğinin simgesi olarak başlangıç bölümünde yer alacaklar.

AK Parti, 'dindar anayasa' tartışmasına girmek istemiyor. Ama anayasalar toplumsal mutabakatı sağlayan en üst metinlerdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzde 99’u Müslüman olduğuna göre, İslam dinine ve Allah inancına bir vurgu yapılması tartışılıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr