ABD'nin The Wall Street Journal gazetesinde yer alan bir habere göre, ABD Merkez Komutanlığı'ndan General Joseph Votel, perşembe günü yaptığı açıklamda, 'ABD ordusunun Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) en yakın pek çok müttefikinin başarısız darbe girişimi sonrasında hapse atıldığını' söyledi.

ABD'nin Colorado eyaletinde düzenlenen Aspen Güvenlik Forumu'nda konuşan General Votel, "Türkiye'deki pek çok liderle, özellikle de askeri liderlerle ilişki içinde olduğumuz muhakkak. Bu ilişkilerin ilerleyen dönemlerde nasıl etkileneceği konusunda endişelerim var" dedi. Votel ayrıca 'Türkiye'deki gelişmelerin Pentagon'un bölgedeki operasyonlarına zarar vermesinden kaygı duyduklarını' söyledi.

"General, Pentagon'un Türkiye'deki müttefiklerinin darbe girişimi sonrasında hapse atıldığını söylüyor" başlıklı yazıda ayrıca ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper'ın 'Türkiye'deki başarısız darbe girişiminin ve hükümetin gösterdiği tepkinin Türkiye'deki Milli İstihbarat Teşkilatı'nın tüm kesimlerini etkilediğini ve Türkiye'deki muhataplarının birçoğunun tasfiye edildiğini veya hapse atıldığını' söylediği belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr