Almanya'nın Die Welt gazetesine demeç veren Avrupa Birliği (AB) Komisyonu İçişleri Komiseri Dimitris Avramopoulus, 'Komisyonu’nun gerekli şartların yerine getirilmesi konusunda yardımcı olmak üzere Türkiye’ye uzman göndereceğini' söyledi. "AB Komisyonu ve AB Dış İlişkiler biriminden uzmanlar, bu hafta içinde vize muafiyeti konusunda teknik görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye gidecekler” diyen Avramopoulus, kendisinin de en yakın zamanda Türkiye’ye gideceğini kaydetti.

"Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz"

“AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın planlandığı gibi uygulanması için her şeyi yapıyoruz” açıklamasında bulunan AB Komisyonu İçişleri Komiseri Dimitris Avramopoulus,"Vize serbestisinde gerekli şartların sağlanabilmesi için gerçekleştirilmesi gereken reformların hızla yapılması konusunda uzman gönderilmesi dahil her türlü desteği yapıyoruz" dedi.

Türkiye'deki yetkililerle teknik ve politik açıdan irtibatta olunduğunu belirten Avramopoulus, 'Türkiye’nin vize serbestisi elde edebilmesi için tüm şartları yerine getirmesi gerektiğini' hatırlattı.

"Türkiye, anahtar ülke"

Türkiye ile AB arasındaki ilişkinin önemine işaret eden Avramopoulus,”Türkiye, AB için anahtar ülke, biz de Türkiye için öyleyiz. Bu ortaklığın güçlendirilmesi gerektiğine olan derin inancımız tüm ilişkilerimiz için bir rehber niteliği taşıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr