Deutsche Welle Türkçe, Alman Welt am Sonntag gazetesine demeç veren Avrupa Birliği (AB) Komisyonu üyesi Günther Oettinger'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başarısız darbe girişimini Türkiye'deki demokratik temel hakları daha da kısıtlamak için kullanmaması yönünde uyardığını duyurdu.

"İşbirliğimizi sıkı sıkıya hukuk devleti prensiplerine göre ve değerlerimize uygun bir biçimde sürdüreceğimizi umuyorum" diyen Oettinger, Erdoğan'ın darbe girişimini ülkedeki demokratik temel hakları daha da kısıtlamak için kullanması durumunda 'AB ve NATO'nun temsil ettiği değerlerden iyice uzaklaşacağını, her ne kadar iç siyasette kendi konumunu güçlendirecek olsa da dış politikada kendini tecrit edeceğini' ifade etti.

"Darbeciler suçludur, ama terörist değildir"

Verdiği demeçte 'darbecilerin suçlu olduğunu, fakat bu kişilerin terörist olmadığını' vurgulayan AB Komisyonu üyesi Oettinger, darbenin terörle mücadelede hareket kabiliyetini arttırmak için bir temel olmadığının altını çizerek "Parlamentodaki azınlıkların ve ülkedeki medyanın özgürlüklere ihtiyacı var. Bunlar kısıtlanmamalı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr