Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) tarafından uygulanan AB Bilgi Merkezleri Ağı Projesi kapsamında, 10'uncu Avrupa Birliği Gençlik Forumu, Denizli Ricchmond Otel'de yapıldı.

SZOMBATİ: "İFADE VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DÜNYANIN SORUNU"

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati ifade ve basın özgürlüğünün sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Sorun Avrupa Birliği'nde de tartışılıyor. Türkiye'nin AB üyesi olması için temel haklar ve bu alanlardaki özgürlükler en üst seviyede tanıması gerekir. Türkiye'nin AB üyeliği tek başına konudur. Müzakerelerin amacı, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğiyle ilgilidir. Müzakerelerin sonucunun ne olacağını bilemeyiz. Mülteci sorunu kendine has ayrı bir konudur. Bizim buradaki sorunumuz; mültecilere yardımları en iyi şekilde sağlayabilmek ve onlara yaşadıkları yerlerde yardımcı olabilmek. Mülteciler, Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitmek istiyorlarsa; onlara, hukuki yolları sunabilmemiz gerekiyor."

Forumda, Türkiye'nin 20 kentinden 120 üniversite öğrencisi, akademisyen ve sivil toplum örgütü temsilcileri, 'Avrupa Birliği ve Türkiye'de demokrasi', 'Yurttaşlık ve çoğulculuk' konularında düzenlenen eğitim ve panellere katılıp, düzenlenen çalıştaylarda fikirlerini tartıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr