AKP İzmit İlçe Yönetim Kurulu üyesi Muharrem Tutuş, AVM'deki mağazanın vitrininde yer alan reklamın fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak, "Burası Kocaeli. Kaldırıma mal koyma, camda film oynat. Yuh olsun" diye yazdı.

REKLAMIN KALDIRILDIĞINI DUYURDU

Tutuş'un yazısının ardından mağazasının vitrininde bulunan reklam kaldırıldı. Muharrem Tutuş yine sosyal medya aracılığıyla reklamın kaldırıldığını şöyle duyurdu:

"Mağazanın kullanmış olduğu fotoğraf ile ilgili tepkilerimizden sonra; İlgili alışveriş merkezi yönetimi, bugün tarafımı arayarak ilgili fotoğrafın şikayetler üzerine kaldırıldığını beyan etmiştir. Duyarlı olan herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizlere gerici yakıştırması yapan tüm güruhlara da, aslımızı ve neslimizi bizlere sürekli hatırlatıp kendimizi diri tutmamıza vesile oldukları için teşekkür ediyorum."

MAĞAZA YÖNETİMİ: ABD'DEKİ MERKEZ ARANMIŞ 

Mağaza yöneticileri, reklamın uzun süredir vitrinde bulunduğunu belirterek, "Dün reklamla ilgili paylaşımda bulunulmuş. Bunun neden, ne ile ilgili olduğunu biz de bilmiyoruz. Amerika’daki merkezimize kadar aramışlar. Konu ile ilgili şubemiz arandı. Bilgi aldılar. 4 yıldır duran reklamı iyi niyetimizi kullanarak kaldırdık. Kendisi ile ilgili irtibata geçtik, görüşmek için gelmesini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr