Kritik Türkiye ziyareti öncesi ABD Savunma Bakanı Carter açıklamalarda bulundu. Carter'ın açıklamaları şöyle:

TSK'nin PYD'ye yönelik  hava harekatıyla ilgili, "Bu haberler hakkında hala bilgileri topluyoruz. Bu yüzden yorum  yapamam ya da teyit edemem. Genel olarak ortaklığımız çok güçlü. Ortaya çıkan  konuları etraflıca ele alıyoruz. Bunu başarılı şekilde yapıyoruzdedi.  Carter Türkiye'nin  Irak'ta asker bulundurmasıyla ilgili ise "Türkiye IŞİD karşıtı koalisyonun bir üyesi. Türk ve  Iraklı muhataplarımızla bu konuyu konuşacağız" ifadelerini kullandı.
 
Türklerle  sınır bölgelerinin güvenliğini sağlamalarına yardım etmek için çok başarılı  şekilde çalışıyoruz. IŞİD karşıtı mücadele Türkiye ile birçok şekilde  çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda güçlü bir ortak. Güçlü bir NATO üyesi olan  Türkiye ile IŞİD karşıtı mücadeleyi ve diğer bütün konuları gelecek hafta içinde  birkaç kez görüşmeyi beklediğim Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile ele alacağız.

Irak'ta bulunan herkesin faaliyetlerini Irak'ın egemenliğine saygı  içinde yürütmesi gerekir. Biz öyle yapıyoruz. Haydar Ebadi hükümetinin onay  vermediği hiçbir operasyon yapmıyoruz. Bu bir ilke. Diğer yandan Türkiye IŞİD  karşıtı koalisyonun bir üyesi. Türk ve Iraklı muhataplarımızla bu konuyu  konuşacağız. Musul'un kuşatılması için planlanan operasyon da adım adım ilerliyor  ve bu da çok cesaret verici. Bunun sonucunda payı olan IŞİD karşıtı koalisyonun  üyesi herkesle ve Irak'taki diğer taraflarla çalışmaya devam ediyoruz. Bu  karmaşık bir durum. Koalisyon içindeki rollerimizden birisi de herkesi IŞİD'e karşı odaklanmış şekilde tutmak."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr