ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kırby, Türkiye ile gerilime yol açan “PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz" görüşünü değiştirmediklerini söyledi. ABD'nin Türkiye'deki en yüksek düzeydeki diplomatik temsilcisi olan John Bass'ın, Dışişleri Bakanlığı'na çağırılması, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kırby'nin, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında gündeme geldi.

Bu konudaki haberler doğrulayan Kirby, ABD'li Büyükelçi Bass'ın, Dışişleri Bakanlığı'nda üst düzey yetkilerle görüştüğünü belirterek, “Büyükelçi Bass'ın Türk yetkililerle görüştüğünü doğrulayabilirim, bildiğiniz üzere diplomatik görüşmeler ile ilgili ayrıntılar üzerinde konuşmuyoruz. Suriye'de, IŞİD ile olan mücadelenin karmaşıklığı yüzünden, konuşulacak çok konu var. Evet görüşme oldu ama ayrıntılara girmeyeceğim" dedi.

Kirby, “ABD hükümetine göre PYD terörist değildir açıklamanızın arkasında mısınız?" sorusuna verdiği yanıtta, “Bu doğru. Bu konudaki politikamızda hiçbir değişiklik yok" dedi. Kirby, PKK'yi terör örgütü olarak gördükleri konusunda bir değişiklik olmadığını da dile getiren Kirby, “PKK'nin Türk vatandaşlarına yönelik terör saldırılarının son bulduğunu görmek konusundaki isteğimizde de son derece çok açığız" diye konuştu.

Kirby, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, ABD'nin PYD ile ilgili yaklaşımı ile ilgili olarak söylediği 'Saflık mı diyelim ne diyelim bilemiyorum “yorumuna ilişkin bu açıklamayı görmediğini söyledi ve “Yapılan her yoruma yanıt veremem" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr