ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, veda ziyaretleri kapsamında gazetemize geldi. Hurter’a ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yeni Türkiye Masası Direktörü Mark Libby, Basın Ateşesi David Connell ve Basın Danışmanı Özgür Çabuk eşlik etti. Heyet, Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’la görüştü.

Türkiye’deki otoriter gidişatın ve Washington’ın tepkisinin ele alındığı görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü. Başkonsolos Hunter, görüşme sonrası şu açıklamayı yaptı:

“Basın ve ifade özgürlüğü gibi ABD için büyük endişe kaynağı olan konuları tartışmak üzere buradayız. Cumhuriyet ve Dündar da bu konulara büyük oranda müdahiller. Bu ziyaret yalnızca gazeteye dair son gelişmeleri öğrenme fırsatı değildi. Aynı zamanda Washington’dan gelen yeni çalışma arkadaşımızı bu konularla tanıştırmak, Türkiye’de demokratik değerlerin desteklendiğini ve tüm vatandaşların toplanma, ifade ve basın özgürlüklerini kullandığını görmek umuduyla bu konuların sıkı takipçisi olacağımızı ifade etmek istedik.” l

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr