Orlando'da eşcinsellerin gittiği gece kulübüne yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına, ABD İstanbul Başkonsolosluğu binasına, LGBTİ hareketinin simgesi gökkuşağı bayrağı asıldı.

Orlando'da çoğunlukla eşcinsellerin gittiği "Pulse" adlı gece kulübüne geçen cumartesiyi pazara bağlayan gece saldırı düzenlenmiş, saldırıda 50 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi de yaralanmıştı. Saldırının ardından İstinye'deki ABD Başkonsolosluğu binasına ölenleri anmak için gökkuşağı bayrağı asıldı.

ABD İstanbul Başkonsolos Charles F. Hunter'ın saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklama da başkonsolosluğun resmi twitter adresinden yayınlandı. Hunter açıklamasında, "ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu olarak, Orlando, Florida'da yaşanan trajik ve manasız saldırı karşısında derin bir şok ve üzüntü içindeyiz. Onur ayını kutladığımız Haziran günlerinde bu trajedinin kurbanları anısına ve LGBTİ topluluğu ile dünyada eşitlik ve haysiyet değerlerini savunan herkesle dayanışma içerisinde gökkuşağı bayrağını asıyoruz" dedi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr