IŞİD’in 18 Mart'taTunus'un başkenti Tunus'ta Bardo Müzesi'ne düzenlediği saldırıda 2'si saldırgan 22 kişi hayatını kaybetmişti.

Sputnik'in haberine göre; 26 Haziran’da Tunus'un turistik Susa kasabasındaki beş yıldızlı bir otelin plajında düzenlenen silahlı saldırıda ise, 1'i saldırgan 39 kişi ölmüş, 38 kişi yaralanmıştı. Ölenlerden 30'unun İngiliz turist olduğu açıklanmıştı.

ÖLÜP ÖLMEDİĞİ BİLİNMİYOR

Bu saldırılarla bağlantılı olan IŞİD liderlerinden Nureddin Kuşhan’ın Libya’da olduğunu tespit eden ABD, bu sabah hava operasyonu düzenledi.

New York Times gazetesine konuşan bir ABD’li yetkili, ABD uçaklarının Trablus’un batısındaki Sabrata’ya düzenlediği hava saldırısında 30’dan fazla IŞİD militanının öldüğünü söyledi.

Nureddin Kuşhan’ın öldüğü konusunda ise bir açıklama yapılmadı. New York Times,'a konuşan istihbarat yetkilileri, Kuşhan'ın öldüğünü doğrulamaya çalıştıklarını belirtti.

'CUMA VZINI DİNLEMEYE GELMİŞLERDİ'

Yerel basın, ölenlerin çoğunun Tunuslu olduğunu ve cuma vaazı için toplandıklarını duyurdu.

ABD ve İngiliz istihbarat kurumlarının 'hedef alınacak' IŞİD liderlerinin yerini belirlemek üzere son aylarda Libya'daki faaliyetlerini artırdığı ifade ediliyor.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr