Gazetemizin 91 gündür cezaevinde olan Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün misafiri olarak ABD’ye gitti.

Başkent Washington’da dün Washington Post gazetesinin yayın kurulu ile bir araya gelen Dündar, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda da Müsteşar Yardımcısı Rob Berschinski ile buluştu. Yetkililere Dilek Dündar’ın tutukluluğu ile ilgili bilgi veren Dündar, “Burada görüştüğüm insanlar konuyu çok iyi biliyorlar. Türkiye’de neler olup bittiğini belki bizden daha iyi biliyorlar. Geldiğimde ‘Biz ne yapabiliriz’ diye sordular.

‘AYM kararını bekliyoruz’

Ben de onlara Anayasa Mahkemesi’nin kararını beklediğimizi, mahkemenin siyasi etkilerden daha az etkilenen bağımsız bir kurum olduğunu, bu sebeple kararı beklediğimizi söyledim. Onlar da konuyla ilgilendiklerini belirttiler. Dışişleri Bakanlığı’nda ise Türkiye masası yetkilileri ile buluştuk. Kişisel olarak tanışmaktan çok mutluluk duyduklarını belirttiler. Can ve Erdem’in durumunu özel olarak takip ettiklerini söylediler” dedi.

Dilek Dündar bugün de Kongre’de Tom Lantos İnsan Hakları Komisyonu’nun başkanı Jim McGovern ile görüşecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr