ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya, Türkiye ve İran'ın Suriye'de şiddeti azaltmaya ve nihai bir barış anlaşmasına yol açacağını umduğunu, ancak ortak alınan bu kararla ilgili bazı çekinceleri olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
"Astana görüşmelerinde ABD'yi temsilen Stuart Jones yer aldı.  Müzakerelerde doğrudan katılımcı değildik ve bu noktada anlaşmaya taraf değiliz. ABD, Suriye'deki şiddeti sonlandırma, insani yardımları sağlama, IŞİD ve diğer teröristlerin temizlenmesi ve güvenilir siyasi çözüm için şartları oluşturmak için yapılan bütün çabaları destekler. 

Türkiye ile Rusya'nın bu anlaşmaya uyma çabalarını takdir ediyor ve Suriye muhalefetinin zor koşullara rağmen tartışmalara aktif olarak katılmaya teşvik ediyoruz. İran'ın sözde "garantör" olarak katılmasını içeren Astana görüşmeleriyle ilgili endişelerimiz devam ediyor. 

İran'ın Suriye'deki faaliyetleri yalnızca şiddete katkıda bulunuyor, durdurmuyor. İran'ın Esad yönetimine verdiği destek, sıradan Suriyelilerin sefaletini devam ettirdi.
 
Bununla birlikte, bu düzenlemenin şiddetin azaltılmasına katkıda bulunacağını, Suriyeli halkın acılarını sona erdireceğini ve çatışmanın siyasi bir çözüm yolunun açılmasına vesile olmasını umuyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr