İngiltere Başbakanı David Cameron anlaşmanın İngiltere'ye "özel bir statü" verdiğini söyledi. Cameron, bunun, İngiltere'nin birlik içinde kalmasını önermesi için yeterli olduğunu belirtti.

KAMPANYA YÜRÜTECEK

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Cameron, AB referandumunda "canla başla AB'de kalınması için kampanya yürüteceğini" söyledi. İngiltere lideri, Brüksel'deki uzun görüşmeler ardından varılan anlaşmanın, sosyal yardımlarla ilgili 'imdat frenini' de içerdiğini söyledi.

Buna göre AB'den İngiltere'ye gelen göçmenlere sosyal yardımların yedi yıl boyunca durdurulabilmesini öngören bir 'imdat freni' sistemi hayata geçirilecek.

Cameron anlaşmayı Cumartesi gün içinde kabinesiyle paylaşacağını belirtti. Bunun ardından kabine üyeleri referandumdaki tavırlarına kendileri karar verecek.

AB KARŞITLARINDAN TEPKİ

Anlaşmaya varıldığı haberi ilk olarak Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk tarafından Twitter'dan duyuruldu. Anlaşmanın detayları henüz açıklanmadı.

İngiltere'nin AB üyeliğinden çıkıp çıkmamasının oylanacağı referendum en geç 2017 yılı sonuna kadar gerçekleştirilecek. Bunun Temmuz ayında yapılması bekleniyor.

AB'den ayrılmak için yürütülen kampanyanın lideri Matthew Elliott, "Cameron'ın şimdi bir zafer kazandığını ilan edeceğini ancak bunun tam olarak tam olarak içinin boş olduğunu" söyledi.

AB'den çıkış için kampanya yürüten kesimler anlaşmanın "sadece çok küçük değişiklikler" içerdiğini söylüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr