Türk Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre, AB Temsilcisi Büyükelçi Hansjörg Haber '13 Mayıs günü basına ifade ettiği sözler' çerçevesinde dün Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Verilen bilgiye göre Bakanlıkta Haber'e sarf ettiği sözlerden duyulan infial 'güçlü şekilde yansıtıldı' ve Türk Dışişleri'nin kendisini kullandığı ifadelerden dolayı kınadığı bildirildi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Haber, 13 Mayıs'ta bazı basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda Türkiye'ye tanınması gündemde olan vize muafiyetiyle ilgili olarak AB'nin vize muafiyeti için Türkiye'nin yerine getirmesini istediği 72 kriterin 2013'ten itibaren belli olduğunu belirtmiş ve "Bir atasözümüz var. ‘Türk gibi başlayıp Alman gibi bitirmek', burada tersi oldu. Alman gibi başlandı, Türk gibi bitirildi" demişti.

Haber, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB konusunda yaptığı sert açıklamalarla ilgili olarak da, "Biz bireylerle değil, devletlerle anlaşma yaparız" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr