A Milli Futbol Takımı’mız Euro 2016’da mücadelesine devam ederken, Futbol Federasyonu da turnuva boyunca sponsor olan firmalardan önemli gelirler elde ediyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) internet sitesine göre A Milli Takım’ın 8 ana sponsoru 9 da resmi tedarikçisi var. Bu firmalar turnuva boyunca, ulaşımdan, kıyafete, yiyecekten içeceğe ve iletişim ihtiyaçlarına kadar Milli Takım personelinin her türlü ihtiyacını karşılayıp taraftar organizasyonuyla heyecanı ayakta tutarken, bir yandan da bu sponsorluklarla hatırı sayılır para harcıyor.
TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli’nin verdiği bilgiye göre, sponsor firmalardan Euro 2016 için nakit 15 milyon TL nakit gelir elde edildi. Bu tutarın içinde forma satışlarının da yer aldığını belirten Güreli, bu başarıda TFF İcra Kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu’nun ve ekibinin büyük başarısı olduğunu vurguladı.

 

 

MAÇ BAŞINA 150 MİLYON TV İZLEYİCİSİ

Euro 2016’nın resmi sponsorlarına gelince. UEFA öngörülerine göre EURO 2016’daki 51 maç dünyada toplam 6 milyar TV seyircisi tarafından seyredilecek. Maç başına ortalama 150 milyon, final maçı için de 300 milyon TV seyircisi öngörülüyor. Hal böyle olunca da özellikle resmi sponsorların ödediği ücretlerin karşılığını alıp almadıkları da merak konusu oluyor. Sosyal medya kuşkusuz firmaların bu etkileşimi en iyi ölçümledikleri mecralardan biri. TalkWalker’da yer alan analize göre, geçen hafta sonu sosyal medyayı en iyi yöneten ve en çok mesaj alan sponsor Adidas oldu. Yine sponsorlardan Carlsberg, sosyal medyada açtığı ‘Man of the Match’ (Maçın Adamı)Twitter başlığı ile ikinci sırada yer aldı. Analize göre, THY’de sosyal medyada etkilemişini artıran sponsorlar arasında yer aldı.

ANA SPONSORLAR

Spor Toto
Nike
Turkcell
Mercedes-Benz
Coca-Cola
Ülker
Turkish Airlines
Kütahya Seramik
RESMİ TEDARİKÇİLER
Acıbadem
Arko
CarrefourSA
DYO
Nacar
Opet
Petlas
Sarar
TeknoSA

HER SABAH TÜRK KAHVALTISI

Milli Takımlar perakende tedarikçisi CarrefourSA, Kırmızı Beyaz standı ile turnuva boyunca federasyonun desteği ile kurulan basın merkezinde her sabah kruvasan, simit, çay, Türk kahvesi, filtre kahveden oluşan Türk-Fransız karışımı kahvaltı servis ediyor

THY STANTI İLGİ GÖRÜYOR

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın resmi sponsorlarından Türk Hava Yolları, şampiyonanın açılış maçı olan Fransa – Romanya maçının oynanacağı Stade de France’ın dışında kurduğu stantta taraftarlara çeşitli hediyeler vererek makyaj yapmıştı. Türk Hava Yolları geçen yıl aralık ayında Euro 2016’ya resmi sponsor olmuştu

TURNUVANIN KESİN KAZANANI UEFA

Turnuvadan kazanarak ayrılacağı kesin olan tek isim kuşkusuz UEFA. Turnuvadan 1.9 milyar Euro gelir elde edeceği belirtilirken, 650 milyon Euro da harcama yapacağı öngörülüyor.

EURO 2016 İLE EN ÇOK COCA-COLA İLİŞKİLENDİRİLDİ

Markalar Euro 2016 gibi uluslararası bir turnuvaya sponsor olmak için bütçelerinden milyonlarca dolar harcıyor. Sonuçta Euro 2016 ve markaların ne kadar ilişkilendirildiğine dair yapılan bir araştırma ise çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor. Buna göre, resmi sponsorlar arasında yer alan CocaCola yüzde 12 ile ilk sırada, Adidas ise yüzde 11 ile ikinci sırada. Ancak yine sponsorlar arasında yer alan Orange, Hisense veHyundai’nin ilişkilendirilme oranları ise yüzde 1’de kaldı. Buna karşılık, hiç sponsor olmayan bazı şirketler ise performansta sponsorları sollamış durumda. Örneğin Nikeyüzde 9’luk ilişkilendirilme ile 3’üncü sırada. Keza, MasterCard, Visa, Heineken, Barclays ve Budweiser de sponsor olmadığı halde tüketici nezdinde Euro 2016 ile ilişkilendirilen şirketler arasında.
(Habertürk)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr