İslahiye Sulh Ceza Hakimliği, Suriyeli bir ailenin 9 aylık bebeğine yönelik cinsel istismar olayına ilişkin, soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirilmesine karar verdi.

İslahiye Sulh Ceza Hakimliğince alınan kararda görsel basın ve internet medyasında bir takım bilgilerin yayımlandığı belirtildi. "Suç dikkate alındığında, talebin mağdur bebeğe saygınlık, onur ve haklarına dokunacak nitelikte olduğunun anlaşıldığı" kaydedilen kararda, şunlar kaydedildi:

"Bahse geçen hakların zedelenmesini önlemek için gerekli olduğu kanaatine varılmakla, Ceza Muhakemeleri Kanunun 187/3, 5187 Sayılı Yasanın 3/2 maddelerindeki koşulların oluştuğu anlaşıldığından, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamında hakkında yazılı, görsel ve sosyal medyayla internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verildi."

Karar sonrası sosyal medya alınan yayın yasağına büyük tepki gösterdi. İşte sosyal medyadaki tepkilerden bazıları:

@fevri_sosyolog_: 9 aylık bebeğe tecavüz ediliyor, birilerinin aklına ilk olarak haberi yapanı tehdit etmek ve habere yayın yasağı getirmek geliyor.

@Ucupak: 9 aylık bebeğe tecavüz eden sapık kendilerinden olunca ilk iş olarak yayın yasağı getiriyorlar, tecavüzden değil duyulmasından utanıyorlar..

@rsceran: Yayın yasağı olduğu için ne olduğunu ancak yürekli, hakkında dava açılmasını göze alan bir gazeteci çıkarsa ondan öğreneceğiz.

@UgurBaris777: Avrupa'da eşinde tecavüz edenlere bile ceza verlirken burada 9 aylık çocuğa tecavüz ediliyor ve yayın yasağı getiriliyor. Neden korkuyorsun?

@dilberistan: Eskiden patlamalara yayın yasağı gelirdi, artık tevacüz olaylarına da yasak var...
Darbe sonrası aşırı demokrasi işte naparsın

[email protected]: Kol kırılsın  yen içinde kalsın. 9 aylık bebeğe tecavüz haberine yayın yasağı getirilsin. Tecavüz ülkesi İsveç diye hadi bagıralım(!)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr