Altyapıdaki 300 futbolcusu ve profesyonel ligde lisanslı 20 futbolcusu bulunan mavi siyahlı kulübün bu gün yapılan genel kuruluna daha önceki genel kurullarda olduğu gibi sadece 6 üye katıldı. Çoğunluğa bakılmaksızın yapılan 5 dakika süren olağanüstü kongreye kulüp üyesi 6 kişi katıldı. Genel kurulda divan üyeliğini kulüp genel müdürü Bülent Dener, Genel menajer Nuhkan Rüzgar ve teknik direktör Rıdvan Çecen üstlendi. Divan başkanı Bülent Dener, Süper Ligden 1'inci Lig'e, oradandan 2'nci Lig Kırmızı gruba kadar düşen Erciyesspor’un içler acısı bir durumda olduğunu söyledi. Dener, şöyle devam etti:
"Bu takımın şaaalı sezonlarında boy gösteren başta siyasiler olmak üzere Kayseri’nin önde gelenleri, Erciyespor’u yapayalnız bırakmıştır. Genel kurulumuz, yönetim, denetim ve onur kuruluna yazılması gereken asil ve yedek isimler olmadığı, başkan adayı da çıkmadığından pazartesi gününden itibaren Sulh Mahkemesi Hakimliği'ne devredilecek. Bir ay içinde kayyım atanacak. Ancak, transfer dönemi 31 Ağustos’da kapanıyor. Oyuncuların lisanslarının vize edilmesi şart. İki maç üst üste sahaya çıkılmaması halinde kulüp tamamen fesih olacak. Ne yazık ki, 'Bu şehre iki takım fazla' diyenlerin arzuları yerine geldi. 84 yıllık kulüp, kapısına kilit vurma noktasına vardı. Kesin durum, 45 günlük sereçte belli olur. Ama bu şartlarda Erciyesspor’a yazık oldu denebilir."

Genel kurula divan heyeti dahil 6 üye ve kulüp çalışanları ile çok sayıda gazeteci katılırken, iki hafta önce yapılan olağanüstü genel kurulda gıyaplarında seçilen ve bu görevi kabul etmediklerini belirterek istifa eden başkan Ziya Eren ve yönetiminden kimse Hürriyet Yeniköy Tesisleri'ne gelmedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr