Muğla'da babası ve annesiyle mutlu bir yuvası olan küçük M.B.'nin hayatı, 13 Eylül 2013 tarihinden sonra kabusa döndü. O tarihten sonra M.B., film senaryolarını aratmayan bir hayat sürdü. M.B.'nin babası Lütfi Sefa B., gıda ürünleri pazarlama şirketindeki işinden çıkartıldıktan sonra, şiddetli geçimsizlik yaşadığı 26 yaşındaki eşi Sedef B. tarafından terk edildi. Lütfi Sefa B., 13 Eylül 2013 gecesi ayrı yaşadığı eşi Sedef B.'yi, Muğla - Marmaris karayolu Sakartepe Mevkisi'nde 48 NR 960 plakalı otomobilde 33 yaşındaki O.D. ve Abdullah Tekin ile gördü. Bunun üzerine otomobilinden pompalı tüfeğini alan Lütfi Sefa B., bir çocuğunun annesi, muhasebeci eşi Sedef B. ve yanındaki eşinin patronunun yeğeni olan Abdullah Tekin'i öldürdü. O.D.'yi de öldürmek istedi. Olaydan sonra tutuklanan Lütfi Sefa B. yargılama sonrasında, eşi Sedef B.'yi öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, Abdullah Tekin'i öldürmekten ömür boyu, O.D.'yi öldürmeye teşebbüsten de 15 yıl hapis cezası aldı. Lütfi Sefa B.'ye tahrik indirimi de yapmadı.

VASİLİK MUHTARA, VELAYETİ DEVLETE VERİLDİ

Annesi koca şiddetine kurban giden, babası cezaevine giren M.B.'nin vasiliği de, iki aile arasındaki çekişmeli ilişkilerden dolayı onlara verilmedi. Mahkeme, M.B. için Mahalle Muhtarı Murat Karakuş'u vasi tayin etti. Küçük M.B.'nin ilkokul kaydı dahil tüm resmi işlemlerini de Muhtar Murat Karakuş, yürüttü. Bu arada kızını cinayete kurban veren Gülderen K., acılı günleri güçlükle de olsa geride bırakıp M.B.'nin velayeti için mücadele verdi, dava açtı. Muğla Sulh Hukuk Mahkemesi, babasının cezası kesinleşmediği için velayet isteğini kabul etmedi. Gülderen K. bunun üzerine bu kez Muğla Aile Mahkemesi'ne, dava açtı. Babaanne Çiler B.'nin de, aynı mahkemeye velayet başvurusunda bulunmasıyla dava çıkmaza girdi. Aile mahkemesi de, küçük M.B.'nin velayetini ne anneanneye ne de babaanneye verdi. M.B. için Ailenin Korunması Kanunu işletildi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne velayeti verildi. 

ÇOCUK YUVASINA KONULABİLİR

Henüz mahkeme kararı uygulanmadığı için M.B., anneannesi Gülender K. ile kalmaya devam etti. Ancak mahkeme kararının uygulanması durumunda, M.B.'nin bir şok daha yaşayacağı ve çocuk yuvasına konulabileceği açıklandı. Bu arada M.B. için bir dava da babası Lütfi Sefa B. açtı. Lütfi Sefa B., iki kez müebbet ve 15 yıl hapis cezası aldıktan sonra kızının cezaevine yanına gelmesini ve yakın ilişkide bulunmak istediğini mahkemeye iletti. Mahkemenin tayin ettiği bilirkişiler, M.B. için hazırladığı raporda babasıyla görüşmesinde bir sakınca görmediklerini ifade etti. Ancak M.B.'nin cezaevine babasının yanına gidip gitmemesinde son kararı Aile Mahkemesi'nin vereceği öğrenildi. Anneane Gülender K., “Kızımdan geriye torunum kaldı. En değerli varlığım o. Onun zarara görmesini, psikolojinin etkilenmesini istemem. Süreç zaten onu çok yordu. Mahkeme ne karar verecek bilmiyorum. Ama ona hiçbir zaman baskı yapmadım, eğer babasını görmek isterse elbette buna ses çıkartamam"dedi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr