Çankırı'da üniversite öğrencisi kadınların Kürtçe slogan atmasına çevrede bulunanlar tepki gösterince iki grup arasında arbede yaşandı. Araya giren polis ekipleri, havaya ateş ederek grubu dağıttı. İzmir'in Bornova ilçesindeki eylemde de gerginlik yaşandı.

Çankırı'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya gelen kadın öğrenciler ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

Bir grup üniversite öğrencisi kadın, Karatekin Parkı'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya geldi.

Kürtçe sloganlar atıp, türküler söyleyerek halay çeken kadınlar ile bir süre sonra çevrede toplanan bir grup vatandaş arasında gerginlik yaşandı.

Polisin araya girip durumu yatıştırmasının ardından kadınlar, polis eşliğinde yeni adliye binasının önünden Çankırı Belediyesi İş Merkezine kadar yürüdü.

Burada tekrar bir araya toplanan vatandaşlar ile kadınlar arasında arbede çıktı.

Araya giren polis ekipleri, havaya ateş ederek grubu dağıttı.

İş merkezinin otoparkına giren kadınlar, gelen polis aracıyla olay yerinden uzaklaştırıldı.

Kadınlar bölgeden ayrılmasının ardından grup tekrar Karatekin Parkı'na kadar "Şehitler ölmez vatan bölünmez, ne mutlu Türk'üm diyene, askere-polise uzanan eller kırılsın" sloganları atarak yürüdü.

Grup, daha sonra dağıldı.

İzmir'de de gerginlik vardı

İzmir'in Bornova ilçesinde de 8 Mart Kadınlar Platformu öncülüğünde toplanan yaklaşık bin kadın, yürüyüş yaptı. Gruptakilerden bazılarının Kürtçe slogan atması üzerine, caddedeki evlerde oturanlar Türk bayrakları açarak tepkilerini gösterdi.

8 Mart Kadınlar Platformu'nun çağrısı üzerine bugün öğlende, Bornova Stadı önünde yaklaşık bin 100 kadın toplandı.

Polis kontrol noktasından geçen kadınlar, sık sık 'Kadınlar özgür olsa dünya yerinden oynar', 'Susma haykır eşcinseller vardır', 'Diyanet elini bedenimden çek' sloganları attı.

Mustafa Kemal Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe başlayan gruptakilerden bazıları, Kürtçe sloganlar attı.

Bu sırada caddedeki apartmanlarda oturanlar, pencere ve balkonlarından Türk bayrakları salladı, gruba tepki gösterdi.

Meydana gelen grup, burada da polis arama noktasından geçti. Alana basın mensubu ve polisler dışında erkek alınmazken, kadınlar ve eşcinseller, yapılan aramaların ardından alındı. Grubun kendi görevlileri de alana girenlerin üstlerini aradı. Grupla polis arasında, arama noktasında kısa süreli gerginlik de yaşandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr