Kasapların kesimhanelerden aldığı karkas (kemikli) et fiyatları şehirlere göre 23 ile 25 lira arasında değişiyor. Kemikli eti 25 liraya alan kasaplarda, kemiksiz etin reyondaki fiyatı ise 40 lirayı buluyor. Et fiyatlarında maliyete bağlı fiyatlardaki yükseliş, kasap ve et marketlerdeki reyon fiyatlarına da yansıyor. Yeni zamlarla birlikte kemiksiz ve yağsız etin fiyatı 35 ile 50 lira arasında değişiyor. Etin kilo fiyatının 40 lirayı bulmasına karşın bazı kasaplarda kilosu 8 liradan kıyma satışı yapılıyor.

Et ve Et Ürünleri Tebliği’ne göre, hazırlanmış kırmızı et karışımları, kanatlı eti karışımları ve kıymanın hazır halde satışı yasak. Önceden hazırlanmış kanatlı eti ve karışımlarının ambalajlanarak satışının yasak olmasına karşın bazı esnaflar ‘karışık kıyma’ adı altında ambalajlanmış halde kıyma satışı yapıyor.

Konya’da Kadınlar Pazarı olarak bilinen iş merkezinde bazı esnafların kıymanın kilosunu 8 ile 10 liradan satışa sunduğu görülüyor. Kadınlar Pazarı’nda bazı esnaflarda ‘karışık kıyma’ etiketiyle kıymanın kilosu 8 liradan satılıyor. Bazı esnafların hazır kıymayı 10, 12 ve 15 liradan satışa sunduğu görülüyor.

BELEDİYEYE 100 METRE MESAFEDE 8 LİRAYA KIYMA SATILIYOR

Kadınlar Pazarı, belediye binasına yaklaşık 100 metre mesafede bulunuyor. Yan yana bulunan esnaflarda kıyma fiyatları arasındaki fiyat farkı vatandaşlarda kafa karışıklığına neden oluyor. Kimi esnaflar 8 liraya kıyma satarken bazı esnaflarda kıymanın kilosu 25 ile 35 liraya kadar yükselebiliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr