11. Cumhurbaşkanı Gül, kurucusu olduğu partiden ve Cumhurbaşkanlığı’ndan yavaş yavaş siliniyor. AKP’nin internet sitesindeki “Kurucu Üyeler” sayfasından Gül’ün isminin çıkarıldığı görüldü. Öte yandan Gül’ün, Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde de diğer cumhurbaşkanlarının aksine, sadece özgeçmişine yer verildiği, basın açıklamaları, günlük programı ve konuşmaları için Gül’ün resmi internet sitesine yönlendirme linkinin konulduğu ortaya çıktı.

İktidar aleyhine, cemaate yakın medyada açıklamalar yaptığı ve yazılar yazdığı gerekçesiyle kesin ihracı istenen eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış’ın da, Gül gibi listeden çıkarıldığı görüldü.

Dikkat çeken tarihler

Gül’ün isminin AKP’nin internet sitesine eklenmesi ve çıkarılmasına ilişkin tarihler dikkat çekiyor. AKP’nin kuruluş sürecinde FP’den ayrılan Abdullah Gül dahil 50 milletvekili kurucu üye olmamış ancak “doğal kurucu üye” sayılmıştı. AKP, 7 Haziran seçimlerinde oy kaybına uğrayarak, tek başına iktidar olamamıştı. Bunun üzerine resmi kurucu üye olmamasına karşın 7 Haziran seçimlerinden iki hafta sonra 29 Haziran’da Gül, partinin “kurucu üyeler” listesine eklendi. Parti, son olarak internet sitesini 6 Şubat’ta güncelledi. Yeni güncellemeden sonra Gül’ün isminin listede olmadığı görüldü.

Gül’ün isminin listeden çıkarılmasının, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın CNN Türk’te parti yönetimini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren açıklamalarının ardından yapılması dikkat çekti. Gül, AKP’nin sitesindeki kurucu üyeler sayfasına 29 Haziran 2015 tarihinde saat 04.29’da eklendi. Bu tarih ve saattten sonra “Kurucu Üyeler” sayfasında iki güncelleme daha yapıldığı belirlendi. Ancak bu güncellemelerde Gül’e dokunulmazken, 6 Şubat 2016 tarihli ve 06.15 saatli güncellemede Gül’ün adı silindi.

7 yıllık kesinti

Gül’ün Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinden de silinmeye başlandığı ortaya çıktı. Sitede eski Cumhurbaşkanlarının tamamının fotoğrafları, özgeçmişleri, resmi sitede yer alıyor. Ancak Gül’ün sadece özgeçmişi ile tek bir fotoğrafı görülüyor. Gül ile ilgili ayrıntılı bilgi için Gül’ün internet sitesi abdullahgul.gen.tr sitesine yönlendirme linkinin konulmuş olması ise dikkat çekiyor. Sitenin bu haliyle, Cumhurbaşkanlığı tarihi Gül’ün 7 yıllık dönemi kapsayan bir kesintiye uğruyor. Çünkü Erdoğan’a ilişkin günlük program arşivi, 28 Ağustos 2014’te tam da Gül’ün görevi devrettiği gün başlıyor. Sezer’e ilişkin program arşivi ise Ağustos 2007’de son buluyor.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr