Konya'nın Akören İlçesi'ne bağlı eskiden köy olan Belkuyu Mahallesi'ndeki evinden dün oynamak için çıkan 6 yaşındaki Yasin Şahin'den bir daha haber alınamadı. Jandarma ve AFAD ekipleri ile köylüler, arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belkuyu Anaokulu öğrencisi Yasin Şahin, dün okuldan geldikten sonra evlerinin önünde oynamaya başladı. 4 çocuk babası Süleyman Şahin de saat 16.00 sıralarında hayvanları otlatıp eve döndü.

Her gün hayvan otlatmadan dönerken kendisini karşılayan oğlu Yasin'i bu kez göremeyince eşine Yasin'in nerede olduğunu sordu. O da evin önünde oynadığını söyledi. Şahin Ailesi, minik Yasin'in, çevrede oynadığını düşünüp bir süre bekledi.

Sonra yemek için toplandıkları sırada Yasin yine eve gelmeyince, bu kez aile çıkıp çevrede Yasin'i aradı. Herhangi bir ize rastlamayınca da Jandama ve AFAD'a haber verildi. Jandama, AFAD yaklaşık 20 kişilik ekiple, minik Yasin'in, elbiselerinin koklatıldığı köpek eşliğinde mahallenin çevresinde arama yapıldı. Ancak minik Yasin bulunamadı.

Bugün sabah saatlerinde yeniden Jandarma, AFAD ve köylülerden oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip, arama çalışması başlattı.

Mahallenin çevresi yakındaki kanyon, dere yatağı ve Apa Barajı'nın etrafında didik didik arama yapıldı. Ancak henüz minik Yasin'in izine rastlanmadı.

'EVDEN UZAKLAŞMAZDI'

Minik Yasin dün okuldan döndüğünde o sırada bahçede ekmek yaptığını belirten babaanne 68 yaşındaki Akile Şahin, "Ben ekmek yapıyordum. Hatta 'Acıktın mı babaannem?' dedim. O da acıktığını söyleyince. Ekmeğin üzerine tereyağı sürüp verdim. Yedikten sonra evin önünde oynuyordu. Bir ara Yasin'e, 'Gel bana çeşmeyi aç, buraları temizleyeyim' dedim. Oyunu bırakıp, çeşmeyi açtı. Sonra tekrar oyununa devam etti. Ben hayvanlarla ilgileniyordum. Annesi de evde yukardaydı, bebekle ilgileniyordu. Yasin o sırada kaybolmuş. Evden hiç uzaklaşmazdı. Tek başına hiç bir yere gitmezdi. Kız kardeşleriyle giderdi. Okuluna da her zaman aynı yoldan gidip gelirdi" diye konuştu.

Akile Şahin, torununun evin giriş kapısının yanına astığı beslenme çantasını göstererek, "Yavrum gitti, beslenme çantası kaldı" diyerek gözyaşı döktü.

Ağlayan babaannesi Akile Şahin'e sarılıp, teselli etmeye çalışan Yasin'in 10 yaşındaki ablası Makbule Şahin "Ben ders çalışıyordum. O da bahçede oynuyordu. 'Sonra çizgi film izleyeceğim' diye eve girdi. O sırada kardeşim Akile geldi. O da ders çalışacağını söyledi. Sonra kardeşim Yasin'in kaybolduğunu fark ettik" dedi.

ABLASININ TERLİKLERİNİ GİYMİŞ

Yasin'in annesi 26 yaşındaki Ümmü Şahin de "Yasin okuldan gelmişti. Evin önünde top oynuyordu. Bebek hastaydı ben de onunla ilgileniyordum. Yemek yiyecektik. Çocukları çağırdım. Kızlar geldi ama oğlum gelmedi. Her tarafı aradık bulamadık. Yasin'in ayakkabıları burada, ablasının terliklerini giymiş. Evden hiçbir zaman uzaklaşmazdı. En fazla babasıyla hayvanları otlatmaya giderdi. Şu ana kadar oğlumla ilgili hiç bir iz, işaret yok" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr