Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanan tutuklu sanık Erkan Tunç, bu kez 15 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Menemen İlçesi Görece Mahallesi'nde oturan bir grup, 19 Nisan 2014'te İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliğine katılmak üzere, Menemen Belediyesi'ne ait midibüsle Çukurköy Mahallesi'ne gitti. Buradaki etkinliğin sona ermesinin ardından, Görece'de oturan gruptakiler evlerine dönmek için Erkan Tunç yönetimindeki midibüse bindi. Çukurköy Mahallesi'nden çıkıp bir süre ilerleyen midibüs, eğimli yolda hızlanarak kontrolden çıktı ve devrildi. Kazada, midibüste bulunanlardan Hüseyin Ok (65), Nurten Şener (55), Hatice Sürgüvenç (20), Fatma Dolgun (22), İsmail Şener (4) ve Afra Nur Dolgun (8) öldü, şoför Erkan Tunç'un da aralarında bulunduğu 41 kişi yaralandı. Yapılan testte 0.49 promil alkollü olduğu tespit edilen şoför Erkan Tunç tutuklandı.

SAVCI 22 YIL İSTEDİ
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sedat Bacaksız, şoför Erkan Tunç hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne, birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak' suçundan 22.5 yıl, tutuksuz sanıklar Menemen Belediyesi Otobüs İşletmesi'nin yetkili sorumlusu Yılmaz Arslan ve otobüs işletmesi bakım onarım yetkilisi Kadir Arıcı hakkında da 15'er yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlayıp, dava açtı.

11 YIL HAPSE MAHKUM OLDU
Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl yapılan son duruşmada, mahkeme tutuklu sanık Erkan Tunç'a 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verip, ehliyetine 2.5 yıl süreyle el konulmasına karar verdi. Mahkeme diğer sanık Kadir Arıcı'yı da 3 yıl hapis cezası verdi, bu cezayı 16 bin 200 lira adli para cezasına çevirip, ertelemedi. Diğer sanık Yılmaz Arslan'ın ise beraatine karar verdi.

YARGITAY BOZDU
Kazada yaşamını yitiren Hatice Sürgüvenç'in ailesinin avukatı Hacı Hakan Ağacakanat, kararı temyiz etti. Yargıtay 12'ncçi Ceza Dairesi, avukat Ağacakanat'ın talebi doğrultusunda, şoför Erkan Tunç'a üst sınırdan ceza verilmesi gerektiğini belirtip, kararı bozdu, diğer sanıklar yönünden ise onadı.

BU KEZ 15.5 YIL
Bozma kararının ardından Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanan Erkan Tunç, Mümtaz Erdoğan başkanlığındaki mahkeme heyeti tararfından 15 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca 5 yıl süre ile ehleyetinin alınmasına, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

550 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI SÜRÜYOR
Ceza davasındaki ilk kararın ardından, kazada kızları Hatice Sürgüvenç'i kaybeden anne Sekine Sönmez ve baba Cemal Sönmez ile kardeşleri Ömer, Orhan, Meryem ve Neslihan Sönmez, şoför Erkan Tunç, Menemen Belediyesi ve Kadir Arıcı hakkında, avukatları Hacı Hakan Ağacakanat aracılığıyla 550 bin liralık tazminat davası açtı. Bu dava henüz sonuçlanmadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr