Merkez Seyhan İlçesi'nde oturan ev kadını Ayşe Tokalı, 23 yıl önce şoförlük yapan İsmail Tokalı ile evlendi. Bu evlilikten şimdi en küçüğü 7, en büyüğü 22 yaşında 6 çocukları olan çift, değişik tarihlerde çeşitli nedenlerle tartışıp kavga etti. Şikayetler sonucu İsmail Tokalı hakkında tam 4 kez, çeşitli sürelerde eşine yaklaşmama ve evden uzaklaştırma kararı verildi. İsmail ve Ayşe Tokalı, geçen 21 Haziran'da yine tartıştı. Komşuları da tartışmaya müdahale ederek kavga etmelerini önledi.


Sonrasında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na giden İsmail Tokalı, eşinin kendisine şiddet uygulayıp, hakaret ve tehditlerde bulunduğu yönünde şikayetçi oldu. Adana 5'inci Aile Mahkemesi ise, Ayşe Tokalı hakkında 'eşine şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ve küçük düşürücü söz ve davranışlarda bulunmama, 1 ay süreyle yaşadığı adresinden uzaklaştırma ve evine yaklaşmama' kararı verdi. Polislerin eve gelerek mahkeme kararını tebliğ ettiği Ayşe Tokalı, uzaklaştırma kararına tepki gösterdi.

KARARA İTİRAZ ETTİ

Evde 6 çocuğu ve 2 torunuyla yaşadığını, gidecek yerinin bulunmadığını söyleyen Ayşe Tokalı, evden uzaklaştırma kararına karşı Adana Adliyesi'ne giderek itiraz dilekçesi verdi. Kocasının kendisini tehdit ettiğini ileri süren Tokalı, dilekçesinde evden uzaklaştırma kararının kaldırılmasını ve eşinin kendisi ile çocuklarına yaklaşmamasını istedi.

'3 DAKİKADA POLİS GELİYOR'

Ayşe Tokalı'nın suçladığı İsmail Tokalı ise, merkez Seyhan İlçesi'nden geçen D-400 Karayolu kenarındaki bir oto tamirhanesinde tek başına yaşamaya çalıştığını, evine gidemediği için sandalyelerin üzerinde uyuduğunu söyledi. Eşine yönelik suçlamalarda bulunan İsmail Tokalı, şunları kaydetti:
"Evden uzaklaştırma kararını, beni darp ettirdiği için aldırdım. Eşim zaten beni eve almıyor ki. Sokakta, tren yolunda yattım. Üşüdüm, hasta oldum. Yaşadıklarımdan sonra 103 kiloydum, 83 kiloya düştüm. Sanki ben uzaklaştırılmışım gibi tehdit var, evime gidemiyorum. Kızımı bile damadımdan ayırmaya çalışan bir anne bu. Ben de defalarca evden uzaklaştırma cezası aldım.


"TERS BAKSAM 155'İ ARIYOR"

Yalan dolanla polisi aradığı zaman hemen işlem yapıyorlar. Kadın hakları tamam. Zaten saygım var kadın haklarına. Tamam ben dövsem, kovsam haklı ama ters baksam 155'i arıyor. Burayı aradı mı zaten 3 dakikada polis geliyor. 6'ncı dakika karakoldasın. 10'uncu dakika uzaklaştırma kağıdını eline veriyorlar. Gidemiyorsun eve. Eşim evden uzaklaştırma kararına uymazsa yapacak bir şey yok. 


Savcılarımız var, hakimlerimiz var. Kimin haklı kimin haksız olduğunu biliyorlar ama kitapta öyle yazmıyor. Kadın hakları var ama erkek hakları hiç mi yok Türkiye'de? Bu erkek hakkı yani baba hakkı değil mi? Ben babayım ya. Yatacak yerim yok ki. Bu tamirhanede kalıyorum. Uzaklaştırma kararı var ama eve tehditler yüzünden gidemiyorum. Savcılarımıza hakimlerimize güveniyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr